Acasă Editorial Asigurările RCA nu vor putea fi niciodată să corespundă cu puterea de...

Asigurările RCA nu vor putea fi niciodată să corespundă cu puterea de cumpărare a românului

1158
0
Asigurările RCA

În ultima vreme, mulți au fost cei care au constatat faptul că asigurarea RCA este mai mare față de anii trecuți. Prețul acestora a crescut treptat și sigur, ajungând astăzi să scoată transportatorii în stradă. Nu e normal ca un tir românesc, ce efectuează transport intern de marfă să plătească 4000 de euro asigurare pe an pentru că nu are de unde, clar… Dar astăzi nu vom discuta despre asigurările RCA pentru transportatori ci despre asigurările normale, pentru persoane fizice.

Am văzut mai demult un comentariu pe Facebook al unui domn revoltat nevoie mare că nu mai plătește 100 Ron pe an asigurare, ci 200 Ron. Evident, era vorba despre o mașină înscrisă pe numele părinților, că e la modă în România găinăria asta. Acum, să înțelegem un lucru destul de simplu…

Am tot zis să mă abțin să-mi dau cu părerea legat de tarifele pentru polițele RCA dar observ că sunt prea mulți proști care susțin că acestea ar trebui să corespundă cu salariile din România…

Păi mă nene, pe străzile din România ce circulă? Niște mașini de valoare infimă sau aceleași mașini care circulă prin Europa?

Păi mă nene, dacă circulă aceleași mașini ca-n Europa dar în schimb în România se întâmplă mult mai multe accidente ca-n Europa, nu e normal ca și polița să fie la nivel european, dacă nu chiar peste acel nivel?

Că mai sunt câte unii care zic că ce, că reparațiile la mașini nu costă atât de mult ca să reflecte polița de asigurare de 1000 Ron/an pentru o Dacie… Dacia aia face la fel de multe pagube în caz de accident și cine și-a reparat vreodată mașina într-o reprezentanță a văzut probabil cât costă real reparația unei mașini, că la Nea Gicu în service-ul lui improvizat e cârpeală, nu reparație…

Așa că, ce motive ar avea firmele de asigurări să scadă tarifele din moment ce în România se pocnesc aceleași mașini ca în străinătate doar că mult mai des?

În plus, nu e obligatoriu ca toată lumea să-și cumpere mașină, că de vreo 15 ani ne-am tot învățat să ne cumpărăm lucruri pe care nu le putem întreține… Asigurările din România nu vor putea niciodată să corespundă cu puterea de cumpărare pentru că nici un român nu-și cumpără un Golf 1 sau un Golf 2 care să reflecte sărăcia din țara asta. Toți cumpără mașini de 150 de cai și vor asigurări ieftine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.