Acasă Informații Utile Centura de siguranță este OBLIGATORIE, nu facultativă

Centura de siguranță este OBLIGATORIE, nu facultativă

1829
0
centura de siguranta este obligatorie

centura-de-siguranta-este-obligatorieNu știu câți șoferi fac uz de centura de siguranță, cert este că poate să salveze foarte multe vieți. Din păcate, unii oameni se cred mai șoferi decât prevede legea și aleg să pornească la drum fără să-și pună centura. Ei bine, în caz de accident ei sunt primii care zboară prin parbriz.

Nu am înțeles niciodată de ce românii se cred mai catolici decât Papa, de ce românii trebuie să conteste orice dispozitiv menit să aducă plusvaloare ideii de siguranță, mai ales că pe drumurile noastre se circulă ca la nebuni iar șansele să faci accident sunt destul de mari fie că discutăm despre orașe fie că discutăm despre drumuri făcute în afara localității.

Cu toate că lumea învață în școala de șoferi că pentru nepurtarea centurii de siguranță există o sancțiune în Codul Rutier, clasa 1 – constând în 2-3 puncte amendă și 2 puncte de penalizare, foarte puțini sunt cei care respectă această lege după ce ies de pe băncile școlilor.

Este vorba nu doar de inconștiență, ci și de un fel de răzvrătire prostească specifică românului, care se crede șmecher nevoie mare. Oamenii nu se gândesc nici măcar pentru o secundă la faptul că dacă centura de siguranță nu ar fi fost utilă, nici un producător auto nu ar fi atârnat-o prin mașini.

Gândiți-vă pentru o scundă la ce se întâmplă în caz de accident. Dacă nu ai o centură de siguranță care să te țină în loc, o să zbori asemenea unei mingi de ping pong prin întreaga mașină și chiar prin parbriz, prin geamuri, pe unde există suficient loc prin care să poată fi propulsat un tânăr de 20-30 de ani. Accidentele rutiere sunt foarte violente iar cei care au trecut prin așa ceva sunt sigur că îmi vor da dreptate. La fel și cei care au pierdut pe cineva drag într-un accident de circulație.

Suntem destul de deficitari din păcate la capitolul siguranță rutieră. Șoferii, nu poartă centură de multe ori, pasagerii aproape niciodată. Copiii de asemenea sunt transportați pe scaunele din față ca pe niște saci cu cartofi. Ce cred eu? Cred că ar trebui proiecte de conștientizare a pericolelor în paralel cu foarte mulți agenți rutieri ai poliției în stradă, care să împartă amenzi.

Mai jos, aveți un clip care sper să vă facă să vă gândiți de două ori data viitoare când veți pleca la drum fără să vă puneți centura de siguranță. Enjoy.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.