Acasă Editorial Fuga NEJUSTIFICATĂ de mașinile cu motoare mari

Fuga NEJUSTIFICATĂ de mașinile cu motoare mari

2946
0
mașinile cu motoare mari

În România, pe lângă frica de asigurare RCA ridicolă și impozit format din 4 cifre, românii se feresc de mașinile cu motoare mari și din cauza consumului de carburant. Din auzite, mașinile cu motoare mari ar consuma găleți întregi de benzină dar oare așa să fie?

În cele ce urmează vom analiza care este consumul mașinilor cu motoare de peste 2000 de centimetri cubi, considerate motoare mari de către români. O să vedem cât consumă în medie un BMW de 2500 cmc, 3000 cmc, dar și mașini precum Audi A6 cu motoare pe benzină de până la 4200 cmc. Cifrele din tabelul de mai jos sunt scoase de pe sprintmonitor.de, așa că le puteți verifica și voi.consum-benzina

După cum puteți vedea, diferențele între consumul de benzină al motoarelor mari este destul de mic, câteva procente doar. Trebuie menționat că în oraș, consumul va crește cu aproximativ 30% dar este ceva destul de normal.

Cifrele de alături sunt cifre medii, adică niște drumuri combinate de oraș, autostradă și drumuri de țară. De fapt este destul de logic ce se întâmplă, trebuie să fii destul de redus să-ți imaginezi că un motor de 4200 cmc va avea un consum dublu față de cel de 2000 dar hei, trăim în România și se pare că oamenii chiar au o asemenea impresie. După cum se poate vedea în tabelul de mai sus, diferența dintre 520i și 530i este una de 1 procent din punct de vedere al consumului. Diferența dintre Audi A6 3.0 și 4.2 este de aproape 2 procente și este super justificată.

Așadar, dragi români care aveți impresia că un 530i va consuma 3 găleți de combustibil în plus față de o mașină cu motor de 1.6, nu mai bateți câmpii. Cifrele vorbesc de la sine așa că vă invit să le studiați cu atenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.