Home Informații Utile Cauți o mașină pe net? Iată cum descoperi țepele din anunțurile postate...

Cauți o mașină pe net? Iată cum descoperi țepele din anunțurile postate online

1914
0
țepele din anunțurile postate online

Internetul este plin cu anunțuri auto, care mai de care mai interesante și mai tentante. Cei care sunt în căutarea unui autoturism vor fi atrași întotdeauna de noțiunea de chilipir dar din păcate, în România, chilipir înseamnă o țeapă în toată regula. Vom discuta în cele ce urmează despre cum poți sta departe de țepele din anunțurile de vânzare ale autoturisme online.

Vă voi prezenta care sunt cele mai evidente modele de țeapă, astfel încât să le puteți identifica foarte clar și astfel să reușiți să stați departe de probleme. Toată lumea muncește pentru bani așa că toată lumea dorește o mașină de care să se bucure, nu să ia  țeapă. În România din păcate țeapa este literă de lege, într-o țară în care oamenilor nu le place la muncă. E mai simplu de păcălit credulii…

Cum descoperi țepele din anunțurile postate online

  1. Anunțurile nu au numere de telefon dar au în schimb prețuri mici. În momentul în care observi că anunțul cu pricina nu are număr de telefon, închide pagina și mergi mai departe. Mașinile nu se vând prin e-mail. Mai mult ca sigur ai de-a face cu un țepar care îți va spune că mașina este printr-o țară străină și că e nevoie de ceva comision ca să ți-o aducă în România. Mare atenție așadar la detaliile anunțului. Nu negociați nimic prin e-mail.
  2. Anunțurile au numere de telefon de străinătate. Și se mai specifică faptul că mașina este în Anglia sau Franța și etc. Da, este o nouă metodă de țeapă foarte răspândită pe site-urile de anunțuri. Utilizatorilor, ca și în cazul 1 de mai sus, li se cer bani în avans pentru a plăti anumite taxe sau pentru a expedia mașina către România.
  3. Anunțurile sunt vândute de persoane dubioase. Când vezi că numele utilizatorului este „boby jmekeru” sau „băiat finuț” sau orice alt pseudonim care te face să te duci cu gândul la Guță și Salam, treci mai departe. Sunt șanse foarte mari să dai peste un semi interlop care-ți va vinde o mașină furată sau defectă. Numele utilizatorului îți poate forma o opinie despre proprietar. Un nume care sună a incultură ascunde de cele mai multe ori o țeapă.
  4. „Vând urgent că am nevoie de bani sau schimb”. E una dintre frazele des întâlnite în anunțurile online. Sunt șanse foarte mari să-ți iei țeapă și să te trezești cu o mașină cu foarte multe defecte ascunse, pentru care foarte probabil ori costă o avere remedierea lor, ori nu se pot remedia nicicum. Să cumperi o mașină cu probleme de la cineva care o dă drept bună, e tot un fel de țeapă. Logica aici trebuie să intervină. Păi de ce schimbă dacă are nevoie de bani? Aici trebuie să vă pice fisa că ceva nu este în regulă.
Previous articleUn șofer adevărat nu claxonează niciodată când pericolul este iminent
Next articleEste rentabil să înscrii o mașină veche și ieftină?
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here