Acasă Informații Utile Care este procedura pentru eliberarea numerelor roșii?

Care este procedura pentru eliberarea numerelor roșii?

13575
1
numerele roșii

Eliberarea numerelor roșii reprezintă un procedeu relativ simplu, care decurge rapid cu toate că ai de stat la câteva cozi. Birocrația în România este o boală care din păcate nu se vrea vindecată. Cu toate acestea, sunt sigur că poți obține numerele roșii în maxim 3-4 ore dacă ai vreme să umbli să traduci acte sau să stai la cozi pe la instituțiile statului. La depunerea dosarului se poate face programare online prin DRPCIV.RO. Haideți să vedem care sunt actele necesare dosarului de eliberare a numerelor roșii/provizorii.

Acte necesare eliberare numere roșii – provizorii

  • Cererea de eliberare a numerelor roșii
  • Asigurarea obligatorie RCA (se poate plăti pentru o lună)
  • Chitanța pentru taxa de numere roșii ( 9 RON Taxe și Impozite Locale)
  • Chitanța pentru autorizația provizorie (13 RON ANAF, Trezorerie, Poliție)
  • Contractul de vânzare cumpărare/factura + cele traduse și legalizate
  • Carte + certificat original + cele traduse și legalizate + copii
  • Copie C.I. + original
  • Chitanța de 40 RON pentru numerele roșii (Se achită tot la Poliție)

Acestea sunt actele necesare eliberării numerelor provizorii și sfatul meu este să dați 20-30 de lei unui birou de copiat acte specializat în dosare auto. Cu alte cuvinte, veți fi nevoiți să traduceți contractul de vânzare cumpărare și cartea mașinii înainte, să plătiți taxa de 9 lei la Taxe și Impozite apoi cea de 13 lei la Poliție ori la ANAF, Poștă.

De asemenea, dacă mașina este adusă dintr-o țară care nu este membră U.E, este nevoie de o declarație vamală de import sau chitanță vamală. Persoanele juridice trebuie să aducă și o declarație din partea societății alături de certificatul de înmatriculare al acesteia.

Cât sunt valabile numerele roșii

Numerele roșii sunt valabile pe o perioadă de 30 de zile și se pot elibera de 3 ori consecutiv. Practic, 90 de zile poți circula pe bază de numere provizorii în România. După ce aceste numere expiră, conducerea unei mașini cu aceste numere expirate constituie INFRACȚIUNE și se pedepsește conform legii cu până la 3 ani închisoare sau amendă.

Care sunt interdicțiile cu numerele roșii

Principala interdicție a numerelor roșii se leagă de faptul că nu puteți părăsi țara cu ele.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.