Acasă Editorial Cum îți dai seama dacă mașina pe care vrei să o cumperi...

Cum îți dai seama dacă mașina pe care vrei să o cumperi a fost îngrijită?

2633
0
ingrijita

Să cumperi o mașină second hand din România este un calvar pentru că știm cu toții: vânzătorii nu sunt cinstiți și ascund defectele și așa mai departe. Dar totuși, dacă vrei să cumperi o mașină de la un proprietar român, cum poți să vezi dacă aceasta a fost îngrijită sau nu, fără să fii nevoit să o duci la un auto service? Iată care sunt cele mai evidente 4 indicii care te vor ajuta să deslușești această problemă.

O mașină cu proprietar român a fost îngrijită dacă:

  • Are cauciucuri bune. Cauciucurile bune sunt cel mai clar indiciu că omul a ținut la mașina respectivă și că a îngrijit-o destul de bine. De obicei, românii cumpără cauciucuri second hand și doar atunci când fac o pană mai serioasă ce nu se poate petici. Dacă mașina are cauciucuri bune, nu slick-uri de Formula 1, eventual toate 4 aceeași floare, înseamnă că omul a avut grijă de mașina respectivă pentru că deși mașina o vinde poate cu 1000 de euro, nu s-a sfiit să cheltuie 600 de lei pe 4 cauciucuri bune.
  • Interiorul este curat. Românii au obiceiul să cumpere mașini cu care să-și facă treaba. Nu se vor sfii să pună în ele saci de porumb, de grâu, porcul de Crăciun, saci cu ciment, lănteți, câte și mai câte. Aceste transporturi cu timpul lasă o amprentă destul de mare asupra interiorului mașinii, nu doar a portbagajului. Dacă mașina cu pricina are un interior de genul Loganelor vechi de pe Taxi, înseamnă că omul nu a avut grijă de ea. De asemenea, dacă vezi scaune rupte sau pătate, e clar că omul nu a avut grijă de mașină. O mașină întreținută are un interior curat, aproape ca nou, lipsit de praf și frumos mirositor.
  • Are o singură culoare. Atunci când observi că mașina are 4 culori, e clar că a fost genul de mașină căreia nu i s-a acordat prea multă importanță. A fost tratată cu „las-o bă că merge și așa” iar acest lucru din punctul meu de vedere este un semnal de alarmă. În plus, o mașină cu 4 culori pe 4 elemente înseamnă că a fost lovită ca la balamuc iar cumpărarea unei mașini care a fost boxată în halul acesta, nu este recomandată.
  • Nu bate, nu troncăne. O mașină îngrijită este o mașină 100% funcțională. Eu unul urăsc mentalitatea pe care o au unii români atunci când vine vorba despre vânzarea mașinii. Adică o pun la vânzare fără să o repare. Preferă să scadă la preț puțin și să o vândă așa. Ei bine, nu. Eu nu sunt de acord cu așa ceva. Dacă vrei să vinzi mașina trebuie să o repari mai întâi. Am mai discutat despre cei care se hotărăsc să vândă mașinile atunci când le aduc în ultimul hal, nu mai reluăm. Ideea e că o mașină perfectă din punct de vedere tehnic, este o mașină îngrijită. Nu trebuie să fiți absurzi să vreți să fie ca nouă, dar măcar să nu troncăne zic… Iar la interior să fie totul funcțional, toate opțiunile și accesoriile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.