Home Editorial La ce trebuie să te aștepți dacă ai de gând să cumperi...

La ce trebuie să te aștepți dacă ai de gând să cumperi o mașină de 600 de euro înscrisă?

1141
0
mașină de 600 de euro

În România există o piață auto second hand destul de dezvoltată. E clar că românii nu au bani de mașini noi așa că majoritatea strâng bani pentru a cumpăra o mașină deja folosită ani buni. Ei bine, cele mai ieftine mașini înmatriculate în România pe care le puteți cumpăra second hand pornesc  de la 500 de euro. Da, în țara asta există mașini înscrise care se vând cu 600 de euro. Discutăm de așa zisele troace, și nu mică v-ar fi mirarea dacă ați știi că sunt cele mai căutate.

De ce sunt mașinile de 600 de euro foarte căutate în România? Pentru că oamenii au nevoie de o mașină cu care să-și facă treaba și atât. Să se ducă cu ea pe la țară să o bage prin toate harpele, să tragă pe ea până îi cad roțile fără să investească nici un ban în piese. Așadar, pentru unii dintre noi mașinile de 600 de euro pot să fie o alegere destul de bună. Dacă te bate gândul să faci o asemenea investiție, trebuie să știi că există câteva lucruri pe care eu le numesc dezavantaje majore legate de aceste autoturisme foarte ieftine, după cum urmează:

Dezavantajele mașinilor de 600 de euro

  • Nu au dotări. Nu există de exemplu mașină cu 600 de euro care să aibă aer condiționat
  • Arată jalnic. Majoritatea sunt mâncate de rugină și foarte prost întreținute. Sunt troace. Interiorul este asemenea unei cocini de porci.
  • Nu au acte. Aceste mașini se vând „pe sub mână” cum s-ar zice, e posibil ca unele dintre ele să fie demult radiate. Mare atenție, dacă vreți să cumpărați, pentru a putea întocmi asigurare și ITP trebuie să aveți certificatul de înmatriculare, CIV, copia după buletinul proprietarului. Majoritatea mașinilor de 600 de euro nu au aceste acte.
  • Funcționează defectuos. Pentru că au ajuns într-o stare deplorabilă, e clar că nimeni nu a investit nici în articulații sau în motor. E posibil ca aceste mașini să mănânce ulei, să aibă probleme la aprindere și așa mai departe. La diesel e problemă cu pompa sau injectoarele.
Previous articleCe trebuie să faci în momentul în care ai lovit o mașină parcată sau aflată în mișcare?
Next articleCe au in comun masinile si femeile?
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here