Home Informații Utile Ce trebuie să faci în momentul în care ai lovit o mașină...

Ce trebuie să faci în momentul în care ai lovit o mașină parcată sau aflată în mișcare?

14101
1
ai lovit o mașină parcată

Din păcate, în România drumurile nu sunt favorabile șoferilor, iar dacă mai pui la socoteală și aglomerația din orașe, ai toate șansele să explici multele tamponări ușoare și ciocniri din traficul contemporan. Cu toate acestea, cred că foarte puțini dintre voi știți ce aveți de făcut în momentul în care sunteți implicați într-un accident de circulație soldat doar cu pagube materiale.

Din 2011, în cazul acestor tamponări nu se mai se merge la poliție ci se întocmește constatarea amiabilă.

N.B. Dacă fugi de la locul accidentului și vei fi ulterior prins, vei rămâne fără permis de conducere (90 de zile) și vei plăti de asemenea o amendă destul de mare. În plus, într-un final tot vei plăti daunele întrucât vei fi acționat în judecată de cel pe care-l lovești ori de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii.

Așadar, dacă ești vinovat este în avantajul tău să completezi formularul de constatare amiabilă. Dacă se ajunge la poliție vei primi cel mai probabil puncte de penalizare și amendă, așa că evită pe cât posibil să se ajungă acolo. Dacă tu consideri că celălalt este de vină, completează formularul de constatare amiabilă în varianta ta, ulterior, cei de la biroul de daune al companiei de asigurări vor decide cine este de vină.

Mai trebuie să știi că accidentul de circulație se declară în maxim 24 de ore de la producere, prin constatarea amiabilă ori la poliție în cazul în care există mari neînțelegeri ori se părăsește locul accidentului. Dacă vă întrebați cum se completează formularul de constatare amiabilă, aveți mai jos un formular pe care l-am găsit pe cristao.ro.

constatare amiabilă de accident (mod)
constatare amiabilă de accident (mod)

În cazul în care trec mai mult de 24 de ore de la producerea accidentului și nu faceți demersurile necesare la companiile de asigurări, e posibil ca acestea să refuze dosarul. De asemenea, dacă veți merge la poliție mai târziu de 24 de ore veți lua amendă.

Ideea este că indiferent de situație, nu trebuie să fugi de la locul accidentului. Din păcate în România există foarte multe asemenea cazuri, cu oameni care și-au găsit mașinile lovite în parcare și care au fost nevoiți să suporte din buzunarul propriu reparațiile. Într-o țară civilizată nu se fuge de la locul accidentului.

1 COMMENT

  1. Te contrazic oleacă pe finalul articolului : în Germania este foarte probabil să nu ai cu cine trata problema unei mici acroșări , în cazul în care nu ai fost în apropierea mașinii tale. Eu sunt deja păţit, într-o parcare foarte circulată de la un Media Markt! Peste tot în lume sunt pramatii de oameni care vor să se sustragă de la a-și asuma responsabilitatea pentru greșeala făcută! Plus că în Germania e o ,,mică afacere,, dacă ești victima unui accident rutier ușor fără daune morale sau fizice (doar materiale) pentru că aici asigurările plătesc sume mari în regie proprie ! E oleacă mai greu dacă nu știi germana dar la final e ok !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here