Acasă Colțul camionagiilor Cum să înveți ca să iei atestatele CPI și ADR din prima

Cum să înveți ca să iei atestatele CPI și ADR din prima

121
0

Atestatele profesionale din zona transportului de mărfuri sunt necesare pentru ca un șofer devenit profesionist în urma examenului pentru permisul de conducere categoriile C, CE, să poată profesa oriunde în lume. Problema este că în România spre deosebire de lumea civilizată, aceste atestate profesionale se obțin în urma unor examene, nicidecum în urma unor cursuri cu prezență obligatorie. Și evident, odată cu introducerea camerelor de supraveghere, aceste examene nu se mai pot frauda cum se întâmpla înainte de introducerea sistemului de monitorizare de la distanță.

Cum să înveți ca să iei atestatele CPI și ADR din prima

Pentru a promova din prima examenele pentru atestatele CPI și ADR trebuie în primul rând să înțelegi că trebuie să înveți. Multă lume încă pleacă pe ideea de a frauda examenele, de a da șpagă și așa mai departe. Așa am fost din păcate obișnuiți de mici copii, să ne furăm căciula în cadrul oricărui examen, chiar și la școală căutam mereu să copiem astfel încât să obținem note cât mai mari deși nu le meritam. Așadar, primul pas este să pui mâna pe carte.

De unde poți să înveți? Ei bine, fiecare centru de pregătire profesională unde o să te înscrii pentru aceste atestate va avea cărți speciale, vor fi cursuri de legislație la care poți să participi, toate centrele de pregătire au calculatoare pe care poți simula examenul și poți apela la ajutorul profesorilor de legislație în cazul în care nu înțelegi unde greșești. Contează foarte mult să-ți dai interesul pentru aceste examene pentru că te vor ajuta foarte mult în cariera ta de șofer profesionist.

De asemenea, mai poți învăța de pe internet. Există canale de YouTube în care se discută foarte mult despre timpii de conducere și repaus, un subiect excelent pentru cei care se pregătesc pentru examenul CPI. Mai există și chestionare gratuite pe care le poți face online, mai există și portaluri precum soferiteste.ro unde puteți rezolva întrebările de tip grilă până învățați chiar și mecanic răspunsurile. Pentru studiile de caz de asemenea există soluții AICI.

Este foarte important să promovați din prima aceste examene pentru atestatele CPI și ADR întrucât conform calendarului de examinare ARR, următorul examen îl poți da abia peste o lună. O dată pe lună se susțin aceste examene la centrele de pregătire profesionale din păcate iar un eșec ar însemna o amânare destul de mare și bineînțeles alți bani pentru taxa de examinare, etc. Este bine să încercăm să rezolvăm totul din prima încercare chiar dacă poate să fie foarte greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.