Acasă Editorial Care sunt principalele avantaje ale becurilor cu LED?

Care sunt principalele avantaje ale becurilor cu LED?

3202
0
LED

LEDBecurile cu LED sunt printre noi de ani buni, această tehnologie fiind implementată în multe domenii, inclusiv al proiectoarelor. Ai ocazia în ziua de azi să cumperi proiectoare cu LED la prețuri excelente, care să fie mult mai eficiente în iluminare decât clasicele halogene sau neoane.

De fapt, dacă stăm să ne gândim mai bine, becurile cu LED au revoluționat aproape toate industriile în care erau folosite becuri convenționale, pornind de la industria auto și terminând cu industria corpurilor de iluminat.

Despre avantajele becurilor cu LED vom discuta în cele ce urmează comparativ cu becurile clasice pe care unii dintre noi, mulți dintre noi, încă nu le-am abandonat complet.

Cele mai importante 9 avantaje ale becurilor sau proiectoarelor cu LED

  1. Au un consum de energie mult mai mic. Dacă 100 de lumeni = 1 watt, un led care scoate 3000 de lumeni abia dacă va consuma 30w, ceea ce e foarte ok. Un bec LED care va funcționa 8 ore pe zi va adăuga doar câțiva lei la factura lunară de energie electrică.
  2. Au o durată de viață mult mai îndelungată. Becurile LED sunt făcute să funcționeze peste 30.000 de ore și au marele avantaj că nu se ard. Nu sunt precum celebrele becuri cu filament care se ard și pocnesc ca petardele când îți este lumea mai dragă.
  3. Oferă o lumină mult mai puternică. Intensitatea luminii unui bec LED este mult mai mare față de halogene, neoane sau alte minuni. De fapt, becurile LED au fost premiate cu Nobel destul de recent.
  4. Nu se încălzesc. Probabil mulți dintre voi ați fost exasperați de acele becuri ce trebuie montate prin veioze și se încintă atât de mult încât topesc pur și simplu veioza. Ei bine, cu becurile LED nu veți avea niciodată probleme de genul acesta.
  5. Dimensiunile sunt mult mai mici. Mai țineți minte acele becuri „economice” care aveau cam 10-12 centimetri lungime + montura ce venea înșurubată în dulie? De-a dreptul ridicole, nici vorbă să le poți folosi la lustre. Să nu mai zic de neoane.
  6. Sunt o idee mai ecologice. Nu conțin metale grele precum mercurul ceea ce din punctul meu de vedere este un pas foarte mare în tehnica iluminatului industrial.
  7. Pot fi folosite la intensitate variabilă. Ați văzut probabil că există acele întrerupătoare destul de interesante cu ajutorul cărora becurile LED pot să se aprindă cu o intensitate a luminii variabilă. Doar becurile LED pot fi legate la asemenea aparate.
  8. Nu atrag insectele. Am lucrat ani de zile în câmp și am observat că insectele sunt atrase de becurile normale, de halogene, de becurile economice, mai puțin de becurile cu LED.
  9. Lumina unui LED nu este obositoare. După părerea mea, cea mai obositoare lumină o dau neoanele și becurile economice. Lumina LED-urilor este mult mai vie, mai sănătoasă pentru ochi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.