Acasă Editorial Fii atent la atitudinea celui care-ți vinde mașina. Limbajul lui spune multe

Fii atent la atitudinea celui care-ți vinde mașina. Limbajul lui spune multe

1207
0
atitudinea

Să cumperi o mașină second hand din România de la un român este un calvar pentru că nu există sinceritate, nu există transparență totală. Oamenii când îți vând mașinile încearcă să ascundă defectele, nicidecum să le remedieze pentru că așa s-a clădit societatea românească, cu oameni care nu au bani să-și întrețină mașinile. Când acestea se defectează, sunt lăsate așa ani la rândul și se încearcă ascunderea acestei defecțiuni dacă mașina este scoasă la vânzare.

Site-urile de anunțuri online reprezintă locul din care mulți dintre noi ne cumpărăm mașina și chiar dacă nu poți vedea față în față vânzătorul astfel încât să vezi dacă încearcă să te mintă sau nu, poți să-ți faci o idee despre oamenii cu care nu vrei să ai de-a face. Atitudinea cu care aceștia te vor trata în momentul în care le vei pune întrebări legate de mașină îi va da de gol foarte simplu.

De exemplu, aveți mai jos un individ care a trecut taxa de mediu 380 de euro în anunț dar calculată pe net este cam 700. Astfel, întrebat civilizat cum a calculat el o taxă așa de mică, acesta înjură și devine irascibil. E clar că omul a trecut o taxă de mediu fictivă pentru a atrage interesați, cu toate că cel care va cumpăra în baza celor afișate pe site va lua țeapă. Din păcate, asta s-ar putea numi înșelăciune și s-ar pedepsi cu pușcăria dacă ne-am numi Germania sau Franța, unde nimeni nu se ocupă cu asemenea scorneli sau cu datul kilometrilor înapoi.

Așadar, vă puteți face o idee foarte clară dacă persoana care vinde mașina vrea să vă păcălească sau nu din câteva mesaje trimise prin mesageria internă. Dacă vreți să aveți parte de tranzacții corecte cât de cât, evitați oamenii care devin irascibili când primesc întrebări sensibile, oamenii care nu știu să scrie și să citească corect, oamenii care habar nu au cum se numește mașina pe care o vând, oamenii care nu sunt proprietari în acte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.