Acasă Editorial O cameră auto DVR este absolut necesară pentru circulația pe drumurile din...

O cameră auto DVR este absolut necesară pentru circulația pe drumurile din Romania

1594
1
cameră auto DVR

Am discutat în articolul anterior despre road rage și am ajuns la concluzia că o cameră DVR poate să ajute fenomenal în aceste situații. Cu toate acestea, nu este singura situație în care proba video poate să vă fie de mare folos. Să fii șofer în România este ceva destul de stresant și periculos în același timp, iar în momentul în care ești implicat cu mașina într-un incident, dreptate ți se poate face doar cu ajutorul probelor. Camerele DVR sunt din punctul meu de vedere imperios necesare pentru șoferii care ies în traficul din România zi de zi și vom vedea în cele ce urmează care sunt situațiile în care un asemenea aparat te va putea scoate din belele.

Care sunt situațiile în care o cameră auto DVR te poate ajuta

  1. Road Rage. Am discutat în articolul anterior despre road rage, despre violența în trafic. Dacă aveți parte de un șofer care vă șicanează sau care vă lovește mașina intenționat, o cameră auto DVR poate să aducă suficiente dovezi cât să puteți merge la Poliție să depuneți o plângere.
  2. Accidente. Pentru că pe șoselele din România se circulă absolut haotic, o cameră DVR care surprinde un accident de circulație poate să fie de mare ajutor Poliției în vederea identificării corecte a vinovatului. Din păcate, noi nu suntem ca occidentalii să avem camere video pe toți stâlpii.
  3. Nemernici. Există acele accidente provocate de nemernici și am să dau exemplu câteva: cineva dă cu spatele fără să se asigure și vă lovește, apoi merge la poliție și declară că voi ați fost cel care a lovit pentru că nu ați ținut distanță. Cum veți dovedi? Și mai sunt și cei care se aruncă în fața mașinii ca să spună că au fost loviți și astfel să vă ceară o grămadă de bani, mai sunt cei care vă fac semn să treceți deși nu aveți prioritate apoi se înfig cu mașina în voi mizând că veți plăti gras pentru a rămâne cu permisul în buzunar. Și mai sunt și acei nemernici care tâlhăresc oamenii cu suflet, își lasă mașinile pe avarii pe marginea drumului ca și cum ar avea probleme tehnice iar tu oprești să îi ajuți. În acel moment, din tufele vecine apar 3-4 indivizi care te jefuiesc de tot ce ai de valoare.
  4. Parcări. Nu puține sunt cazurile în care am mers la hipermarket și am găsit mașina zgâriată, nu puține sunt cazurile în care găsim mașinile lovite în parcare peste noapte, o cameră DVR înregistrează când simte mișcare și poate să facă lumină destul de clar în asemenea cazuri.

 

1 COMENTARIU

  1. In ultimele luni am vazut numeroase video clipuri privind accidentele rutiere. Cele mai multe, se pare , sunt in Rusia. Se zice in in aceasta tara este OBLIGATORIU ca masinile sa aiba camera video.
    Ar fi foarte bine ca si la noi este existe obligativiatea dotarii cu camera video. De cateva zile experimentez montaea unui telefon mobil(defectuos iin functia principala) pe bord. Nu are toate functiile DVR-ului dar poate fi la fel de util in cele mai multe situatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.