Acasă Editorial (OPINIE) De ce există mașini cu peste 500 de cai putere într-o...

(OPINIE) De ce există mașini cu peste 500 de cai putere într-o țara fără drumuri si fără autostrăzi

1402
0
mașini cu peste 500 de cai

Mașinile de lux, mașinile puternice sunt foarte des zărite pe străzile din România și cred că mulți dintre voi v-ați întrebat de multe ori de ce se întâmplă acest lucru.

De ce ai cumpăra o mașină cu 500 de cai putere deși în România nu există autostrăzi, de ce ai cumpăra o mașină de lux, un SUV cât toate zilele pentru un oraș precum Bucureștiul în care abia dacă ai loc să mergi și să parchezi un Smart?

Acestea sunt două întrebări la care se poate răspunde destul de simplu: în România, mașina este considerată bunul cel mai de preț. Ea este cea care ondulează părerea societății referitoare la proprietar. Într-un fel ești văzut când te dai jos dintr-un Mercedes ML și altfel ești văzut când te dai jos dintr-o Dacie Logan. Oamenii doresc să fie cât mai opulenți, doresc să iasă în evidență cu mașinile. Se întâmplă într-un fel cum se întâmpla în anii 90 cu hainele de firmă, cel care avea adidași originali era cel mai tare din parcare.

Se pare că românii au nevoie de obiecte scumpe ca să fie mulțumiți într-o societate precum cea românească. Din acest motiv, ei speră să fie cât mai bine văzuți de societate dacă își cumpără mașini foarte puternice sau foarte scumpe. Ei nu le cumpără ca să le folosească, ci ca să le afișeze, exact ce se întâmplă prin Rusia. (Cei care au fost pe la Moscova vor înțelege asemănarea).

Nu contează că nu există drum pe care să poți merge cu o mașină care deține 500 de cai sub capotă, de fapt, nici 1% dintre cei care văd pe stradă o mașină care are 500 de cai nu realizează acest lucru, nu îi interesează. Ei se uită la marcă și observă că este scumpă. Asta-i tot ce contează.

În România nu se cumpără mașini scumpe în vederea exploatării, ci pentru ca căpăta o oarecare validare. Cei bogați se simt bine când trec cu mașini de zeci, sute de mii de euro pe străzi pe care există alți oameni care caută de mâncare prin tomberoane. În România, bogăția dă o stare de bine și degeaba ești bogat dacă nu etalezi această avere. Acesta este motivul pentru care în România există atât de multe mașini puternice, scumpe: mentalitatea foarte înapoiată. Nu ai să vezi în nici o capitală europeană atât de multe mașini de lux cum vezi prin București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.