Acasă Editorial Cum alegi mașina pentru copilul tău care tocmai a împlinit 18 ani?

Cum alegi mașina pentru copilul tău care tocmai a împlinit 18 ani?

2907
1
mașina pentru copilul tău

E foarte la modă în ziua de azi ca părinții să cumpere mașini copiilor deși aceștia nu au terminat măcar liceul. Așa sunt vremurile, nu este nimic de condamnat. Cred că am fi ultimii ipocriți să spunem că nouă nu ne-ar fi plăcut să primim asemenea cadouri.

Dar totuși, dacă ești părinte și vrei să faci un asemenea cadou, cum faci să alegi mașina perfectă care să se potrivească atât gusturilor și nevoilor lui, dar și puterii tale de cumpărare? Ei bine, trebuie să stabilești dinainte trei bareme despre care vom discuta imediat: buget, dimensiune, putere.

Bugetul este cel mai important

Sfatul meu este să vă încadrați într-un buget de maxim 4000 de euro. De ce? Păi dacă sunteți niște părinți raționali care munciți din greu pentru banii voștri, nu veți avea o zi prea plăcută când copilul va veni acasă cu mașina lovită sau nu va mai veni deloc, reușind să o strice prin oraș. Reparațiile vor fi cele care vor cădea în sarcina dumneavoastră și copilul fiind începător, vor fi multe la număr. Nu este recomandat să cumpărați mașină nouă sau mașină scumpă până când acesta nu învață să conducă un pic mai bine, astfel încât să existe siguranța că nu-ți va bate joc de zeci de mii de euro.

Puterea trebuie să fie de maxim 120 de cai

Nu trebuie niciodată să dai mașină puternică pe mâna începătorilor, în special BMW cu tracțiune pe spate. Și 120 de cai este mult pentru un începător dar cred că este limita maximă superioară de referință. Un începător trebuie să aibă o mașină care nu poate fi scăpată de sub control datorită cailor putere. Știu că probabil el dorește un BMW dar sfatul meu este să cumpărați o mașină sub 120 de cai care-l va feri de tentativa de a deveni „racer” și de a omorî oameni pe stradă cu ajutorul unei mașini foarte puternice pentru care nu are experiență suficientă.

Dimensiunea: două uși sunt ideale

Bucureștiul este oricum un oraș super aglomerat și super încrâncenat din punct de vedere al traficului. Sfatul meu este să cumpărați mașini foarte mici pentru începători, cele în două uși sunt cele mai bune pentru că altfel, vor veni cu ele julite acasă, nu se vor descurca la parcări. Mulți spun că Smart este mașina ideală pentru București în acest moment și la cum știu traficul, asta cred și eu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.