Acasă (P) Ajutor! S-a înfundat canalizarea! Ce-i de făcut?

Ajutor! S-a înfundat canalizarea! Ce-i de făcut?

6691
0
canalizarea

Cred că nu există coșmar mai crunt decât momentul în care observi că apa din toaletă vine înapoi peste tine, în baie, în momentul în care tragi apa. Această problemă se poate întâmpla din multe motive. Dacă discutăm despre o casă nouă e posibil să fie proiectată canalizarea de un inginer nepriceput, dacă este o casă în care nu au existat niciodată asemenea probleme mai mult ca sigur s-a înfundat conducta pe undeva iar apa de pe sistem refulează.

Oricum ar fi, nu trebuie să disperi. Întotdeauna există o soluție. Tot ce trebuie să faci este să cauți o companie care oferă servicii de desfundare canalizare în București, ori în orașul în care locuiești. O echipă de la salubritate se va deplasa la tine acasă și îți va desfunda canalizarea. Totul va reveni la normal în mai puțin de două ore de când ai sunat după acest serviciu, în cazul în care băieții nu sunt cumva deplasați la o intervenție mult prea îndepărtată de tine ca să poată ajunge în acest interval.

Din păcate, atunci când stai la casă, o mulțime de lucruri nasoale se pot întâmpla cu canalizarea pentru că discutăm despre o instalație individuală. Dacă apar situații în care aceasta nu mai face față, mai mult ca sigur veți avea parte de coșmaruri în propria curte. Păi câți dintre noi nu ne-am trezit cu o apă mizerabilă care ne-a inundat curtea? Se întâmplă destul de des chestia asta atunci când stai la casă mai ales dacă avem de-a face cu o canalizare subdimensionată, prost proiectată sau veche.

Îmi aduc aminte de un asemenea episod când eram la vărul meu din București. Ne-am trezit practic noaptea cu tămbălău mare în baie. Apa venea înapoi prin vasul de toaletă fără ca nimeni să poată face ceva. Dimineața la prima oră am căutat pe internet o firmă care se ocupă de vidanjări și așa am ajuns la cei de la vidanjari-desfundari-salubritate.ro.

Au venit cam într-o oră după ce le-am comunicat adresa, au desfundat, au plecat. Intervenția cu pricina nu a durat mai mult de 10 minute dar în aceste 10 minute am aflat cauza acestei probleme: căzuse un sul de hârtie igienică, întreg, în veceu și noi trăseserăm apa. În momentul în care hârtia igienică se udă, ea își micșorează volumul dar devine un fel de dop.

Dacă țeava de canalizare este mică în diametru, vă dați seama că se poate înfunda destul de simplu. Am învățat o lecție importantă atunci: să fim atenți cu sulurile de hârtie igienică pe lângă toaletă. Oricum, totul s-a rezolvat cu bine și fără pagube. Totul e bine când se termină cu bine, nu?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.