SHARE

În momentul în care îți cumperi o mașină, indiferent de marcă sau model, trebuie să fii conștient de faptul că aceasta va avea nevoie de întreținere. Știu că sună ciudat faptul că afirm acest lucru dar, conform ultimelor studii, 70% dintre românii care-și cumpără un autoturism fie nou fie second hand, pentru prima dată, nu au idee despre ce înseamnă cheltuielile de întreținere. Mulți sunt absolut șocați în momentul în care își cumpără un autoturism second hand cu 2000 de euro și datorită vârstei sunt nevoiți să scoată din buzunar pentru asigurarea RCA peste 1400 RON pe an.

Care este singura variantă prin care poți să faci rost de o asigurare RCA mai ieftină?

Ei bine, aceasta este realitatea. Prețurile asigurărilor au crescut destul de mult în România ultimilor 2 ani, pe măsură ce au ieșit de pe piață câțiva jucători destul de importanți. Singura șansă prin care poți să faci rost de un RCA ieftin este internetul. De fapt, cei care aleg să cumpere asigurări online au mult mai multe avantaje, pe lângă prețul ceva mai mic față de brokerii din oraș.

Din punctul meu de vedere, e mult mai comod să stai la calculator și să îți comanzi o asigurare decât să te duci în oraș. Poți face chestia asta oricând, chiar și noaptea dacă atunci vrei tu. În plus, dacă vei sta acasă, nu vei mai putea lua contact cu angajatele de pe la birourile de brokeri care după părerea mea sunt puse acolo uneori ca să te enerveze, nu ca să îți vândă ceva.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei asigurări RCA făcută online este faptul că te ferește de țeapă. În România, multă lume trăiește din păcăleală, din combinație, profitând de oportunitatea de a ciuguli ceva extra. Nu știu voi, însă eu de multe ori am avut impresia că atunci când am mers la un chioșc de brokeri și le-am spus să-mi dea cea mai ieftină asigurare posibilă, nu mi-au dat-o chiar pe cea mai ieftină. Online, după ce completezi toate datele, o să vezi afișate TOATE tarifele de la companiile de asigurări cu care se lucrează. Astfel, nu ai cum să iei țeapă, nu poate nimeni să profite de tine. Pur și simplu alegi tu cea mai ieftină variantă. De primit, o primești gratis prin curier a doua zi iar în cazul în care constați că e ceva greșit acolo, se poate rectifica.

asiguratorii disponibili pe cel.ro

Din punctul meu de vedere, nu cred că există motive să mai închei asigurarea RCA în oraș, poate doar în situația în care îți expiră de pe-o zi pe alta și ai neapărat nevoie de mașină. Așadar, cei care constată că asigurarea este una dintre cele mai costisitoare cheltuieli în ceea ce privește mașina personală, trebuie să o încheie online și cu siguranță vor fi mai mulțumiți.

Anvelopele, mereu o problemă pentru autoturismele românilor

Aceeași poveste și cu anvelopele. În România, de când s-a dat legea care obligă românii să folosească anvelope de iarnă în cazul în care carosabilul este acoperit cu gheață sau polei, costurile de întreținere pentru mașini au crescut. Ai nevoie de anvelope de iarnă și anvelope vara obligatoriu. În momentul în care te duci la orice hipermarket din oraș, o să constați că 4 anvelope de vară pe 15 sunt undeva la 170 x 4, 680 de lei, bani pe care trebuie să-i dai cam o dată la doi ani.

Dacă vrei să scutești niște bani, dacă ți se pare că dai prea mulți bani pe cauciucuri, trebuie să aplici aceeași manevră ca-n cazul asigurării RCA. Cumpără anvelope de pe internet. Există magazine precum cel.ro din care vei putea cu siguranță să faci rost de niște cauciucuri de vară cu cel puțin 20 dacă nu chiar 25% mai ieftine față de magazinele din oraș. Dacă din oraș cumperi cea mai ieftină anvelopă de vară cu 170 de lei, online o să o găsești cu 130 de lei, uneori și mai ieftin în funcție de ofertele magazinelor.

Online-ul a fost renumit dintotdeauna pentru prețurile mai mici așa că dacă ai impresia că ale tale cheltuieli de întreținere pentru mașină sunt destul de mari, orientează-te către internet și o să vezi cu siguranță o mică diferență. Polița RCA și anvelopele sunt într-adevăr cele mai mari cheltuieli de întreținere pentru un autoturism din România dar după cum spuneam mai sus, există variante prin care putem să economisim.

Articole Asemănătoare

5 intrebari capcana la examenul auto. Pregateste-te pentru primul test... Permisul de conducere este considerat un simbol al libertatii si un ritual de trecere la maturitate, fiind printre cele mai importanteteste din viata de adolescent. Permisul de conducere ofera sansa tinerilor sa demonstreze ca sun...
ATENȚIE șoferi, a început epidemia de rotită Dragi șoferi, aveți mare atenție. Începând de azi a început oficial epidemia de rotită. Primele cazuri grave și-au făcut apariția în Drobeta Turnu Severin, unde doi șoferi s-au trezit pur și simplu cu mașinile suite pe bordură ...
(P)Care este calea către un business de succes în România Să ai o afacere cinstită, profitabilă în România pare să fie misiune imposibilă pentru mulți dintre noi dar adevărul este că există oameni printre noi, ambițioși, care au reușit să distrugă acest mit al gândului că prin muncă cins...
Oamenii care muncesc cu adevărat pentru bani nu-i cheltuie niciodată p... Dacă ieși din casă și arunci o privire pe stradă, o să vezi la tot pasul mașini de lux. Unele dintre ele sunt conduse de țigani, altele sunt conduse de niște bărbați cu ceafa lată, iar altele sunt conduse de niște persoane cu „afa...
Biletele de avion low cost – soluția perfectă pentru amatorii de călăt... Cei care au cumpărat bilete avion Londra Anglia, probabil au observat că pe măsură ce avansăm ca societate, prețurile încep să devină din ce în ce mai mici, în special pentru companiile aeriene low cost. Există în acest moment foa...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here