Home (P) Ai un animal de companie? Iata ce trebuie sa ai in vedere

Ai un animal de companie? Iata ce trebuie sa ai in vedere

1145
0
animal de companie

Pe cat de frumos este sa ai un animal de companie, pe care ajungi sa il pretuiesti ca pe un copilas, in aceeasi masura trebuie sa te ingrijesti de acesta pentru a-l pastra alaturi de tine pentru cat mai mult timp. Astfel, este important sa ii oferi prietenului tau atentia cuvenita din toate punctele de vedere.

Ca si oamenii, animalele au nevoie din cand in cand de medic, fie ca exista ceva care ii deranjeaza in ceea ce priveste starea de sanatate, fie ca este vorba despre un control de rutina. Acesta din urma este cu atat mai necesar cu cat se doreste evitarea numeroaselor probleme de sanatate ce pot surveni sau care sunt identificate prea tarziu.

Cum ai grija de animalul de companie?

Conform expertilor din spatele site-ului de specialitate fanvet.ro, conteaza foarte mult sa se tina cont de modul in care cateii, pisicile, precum si ceilalti prieteni nevorbitori sunt ingrijiti si hraniti. Mai mult ca sigur, atunci cand acestia sunt bolnavi sau ii deranjeaza ceva vor evidentia acest lucru prin comportament. De asta este necesar sa fim mai atenti la acestia, chiar daca nu pot spune ceea ce ii doare asa cum este cazul copilasilor.

Daca vrei ca animalul pe care il detii sa se simta in elementul sau alaturi de tine si sa beneficieze de cele mai bune conditii de trai, atunci trebuie neaparat sa ai in vedere amenajarea unui coltisor al sau. Astfel, acesta va simti ca apartine locului si va fi mult mai prietenos.

Tot expertii fanvet.ro ne sfatuiesc sa investim intr-un animal de companie numai atunci cand suntem pe deplin convinsi de faptul ca ne dorim unul. Deciziile de moment nu sunt cele mai potrivite, avand in vedere ca la fel de bine ne putem razgandi imediat.

In cazul in care dorinta ta este de a achizitiona un animalut nou nascut, pe care sa il cresti si sa il educi dupa bunul plac, atunci este bine sa te asiguri ca esti complet pregatit pentru asta. Spun asta pentru ca nu este tocmai cel mai usor lucru de realizat. Imagineaza-ti ca este ca atunci cand trebuie sa cresti un copilas. Stii sau vei afla probabil ca asta implica multa responsabilitate din partea ta.

In functie de animal si rasa, ai grija sa cumperi intotdeauna alimentele si produsele potrivite pentru cresterea acestuia. La fel ca oamenii, animalele au nevoie de hrana sanatoasa pentru a se putea dezvolta corespunzator, dar si de afectiune.

Desigur, trebuie sa fii atent ca in incercarea de a-i oferi acestuia ce este mai bun sa nu dai in cealalta extrema. Nu este bine nici sa  il suprahranesti pentru ca acesta nu este decat un mod de a-i pune in pericol sanatatea.

Igiena este un alt aspect important pe care trebuie sa-l ai in vedere. Asadar, asigura-te ca animalul tau de companie este intotdeauna curat si ca nu reprezinta nici o piedica in mentinerea ordinei in locuinta. Spun asta pentru ca unii prieteni negraitori sunt extrem de agitati si au momente in care esti nevoit sa strangi dupa ei in mod constant. Sigur nimeni nu vrea asta. Ai deci in vedere aceste lucruri in cazul in care planuiesti sa cresti un animal de companie.

Previous articleNoi reguli pentru obținerea permisului de conducere: camerele video și programările
Next articleCum să găsești autoturisme second hand de calitate pe mobile.de
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here