SHARE

Chiar dacă piața auto second hand din România pare să se fi dezvoltat destul de mult în ultimele luni din cauza eliminării timbrului de mediu, tot mai mulți români sunt dispuși să-și caute singuri mașinile preferate pe site-urile de anunțuri specifice din străinătate, în special din Germania. Cauzele pentru care aceștia preferă să-și aducă singuri mașinile din străinătate se leagă evident de lipsa de încredere specifică pieței auto second hand din România, unde samsarii aduc toate cazanele din străinătate, le îndreaptă, le vopsesc, le etichetează drept impecabile și au grijă să ceară pe ele un preț suficient de mare astfel încât să le rămână cel puțin 1000 de euro profit la o mașină.

Astfel, dacă aveți de gând să vă orientați și voi către străinătate atunci când vreți să cumpărați o mașină second hand, voi descrie mai jos un scurt tutorial cu ajutorul căruia veți putea identifica mașini de calitate pe mobile.de/ro, unul dintre cele mai mari site-uri de anunțuri auto din Europa.

Cum să găsești autoturisme second hand de calitate pe mobile.de

  1. Pregătește Google Translate. Chiar dacă nu va traduce foarte bine, va fi suficient cât să-ți dai seama dacă vânzătorul spune ceva despre defecțiuni în anunț. Nemții nu prea mint indiferent că e vorba despre dealeri sau despre persoane private. O să vă dați seama de chestia asta din anunț dacă sunt specificate defectele sau dacă mașina este catalogată pentru export. PS: traducerile în EN sunt mai bune.
  2. Setează-ți raza de acțiune. Ca să nu îți dea milioane de rezultate de căutare, pe mobile.de poți seta raza de căutare. Bagi la căutări avansate o localitate în care ai de gând să ajungi + o rază de 100, 200 de kilometri. Acest tutorial pornește de la premiza că ai pe cineva în Germania care știe limba, care te va ajuta la fața locului și la care te vei duce să stai măcar o zi până scoți numerele.
  3. Fii atent la ratingul dealerilor. Unii spun că acest rating nu este important dar este un sistem cu steluțe asemenea celui de pe Okazii sau Amazon. Dealerii care sunt neserioși vor primi puține steluțe. De asemenea, aceste ratinguri pot fi traduse cu Google Translate pentru a afla exact care a fost nemulțumirea omului. Se spune că persoanele fizice sunt mai serioase decât dealerii.
  4. Atenție la TUV, ITP-ul nemțesc. Încearcă pe cât posibil să fii atent la acest aspect pentru că o mașină fără TUV cu greu va putea fi scoasă din țară. Tu o să vrei probabil să pleci cu ea pe roți. Ai nevoie de TUV valabil atât în Germania cât și în România și poți verifica acest aspect în anunțuri. Mașinile care au TUV valabil vor avea trecută data la care expiră în secțiunea detaliilor tehnice.
  5. Urmărește foarte atent pozele. Eventual, descarcă-le în PC unde e mult mai simplu să dai un zoom. Nemții sunt oameni cinstiți și vor expune în anunț defectele mecanice și în poze pe cele estetice. Astfel, dacă ești atent la poze, nu ai cum să nu observi dacă mașina are tabla îndoită sau lacul sărit sau dacă este ruginită. Nemții nu sunt români ca să facă poze din unghiuri ciudate în ideea că vor reuși să ascundă cât mai bine eventualele defecte de caroserie.
  6. Spune pas mașinilor jegoase. Mașinile ieftine de obicei sunt foarte murdare în interior. Nu am înțeles niciodată cum ajung să fie adevărate cocini dar dacă dorești ceva de calitate, stai departe de autoturismele care au scaunele pătate în ultimul hal sau de cele care par să fi fost folosite pe post de roabă la cărat de porumb. E posibil să te chinui de moarte să o cureți dacă decizi să o cumperi totuși.

Articole Asemănătoare

(OPINIE) De ce există mașini cu peste 500 de cai putere într-o țara fă... Mașinile de lux, mașinile puternice sunt foarte des zărite pe străzile din România și cred că mulți dintre voi v-ați întrebat de multe ori de ce se întâmplă acest lucru. De ce ai cumpăra o mașină cu 500 de cai putere deși în Ro...
Suntem prea săraci să cumpărăm mașini vechi Eu unul am ajuns la concluzia că noi, românii suntem prea săraci să cumpărăm mașini vechi de 15-16 ani. Dacă te uiți pe internet observi că un Golf 4 din 2001-2002 se vinde cu peste 3000 de euro și chestia asta te pune pe gânduri ...
Unde poți să repari un hoverboard în București? Hoverboard-urile sunt din ce în ce mai prezente pe străzile din România, lucru contrar așteptărilor unora care ar fi jurat în urmă cu 10 ani că pe asemenea trotuare pline de gropi, aparate electrice nu vor putea niciodată să facă ...
Cele mai încălcate 5 reguli de circulație în România Cei care sunt de bună credință, oameni corecți și cu bun simț au observat probabil că în România, pe șosele, mașinile circulă după legea junglei, nu după legea rutieră. Codul rutier e o glumă proastă atâta timp cât nu există oamen...
De ce după eliminarea timbrului de mediu, prețurile autoturismelor sec... Începând cu luna februarie a acestui an, nu se mai plătește timbrul de mediu la înmatricularea în circulație a unui autoturism second hand. Uniunea Europeană a declarat această taxă aplicată vreo 8 ani în România o hoție și a obli...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here