SHARE

Chiar dacă piața auto second hand din România pare să se fi dezvoltat destul de mult în ultimele luni din cauza eliminării timbrului de mediu, tot mai mulți români sunt dispuși să-și caute singuri mașinile preferate pe site-urile de anunțuri specifice din străinătate, în special din Germania. Cauzele pentru care aceștia preferă să-și aducă singuri mașinile din străinătate se leagă evident de lipsa de încredere specifică pieței auto second hand din România, unde samsarii aduc toate cazanele din străinătate, le îndreaptă, le vopsesc, le etichetează drept impecabile și au grijă să ceară pe ele un preț suficient de mare astfel încât să le rămână cel puțin 1000 de euro profit la o mașină.

Astfel, dacă aveți de gând să vă orientați și voi către străinătate atunci când vreți să cumpărați o mașină second hand, voi descrie mai jos un scurt tutorial cu ajutorul căruia veți putea identifica mașini de calitate pe mobile.de/ro, unul dintre cele mai mari site-uri de anunțuri auto din Europa.

Cum să găsești autoturisme second hand de calitate pe mobile.de

  1. Pregătește Google Translate. Chiar dacă nu va traduce foarte bine, va fi suficient cât să-ți dai seama dacă vânzătorul spune ceva despre defecțiuni în anunț. Nemții nu prea mint indiferent că e vorba despre dealeri sau despre persoane private. O să vă dați seama de chestia asta din anunț dacă sunt specificate defectele sau dacă mașina este catalogată pentru export. PS: traducerile în EN sunt mai bune.
  2. Setează-ți raza de acțiune. Ca să nu îți dea milioane de rezultate de căutare, pe mobile.de poți seta raza de căutare. Bagi la căutări avansate o localitate în care ai de gând să ajungi + o rază de 100, 200 de kilometri. Acest tutorial pornește de la premiza că ai pe cineva în Germania care știe limba, care te va ajuta la fața locului și la care te vei duce să stai măcar o zi până scoți numerele.
  3. Fii atent la ratingul dealerilor. Unii spun că acest rating nu este important dar este un sistem cu steluțe asemenea celui de pe Okazii sau Amazon. Dealerii care sunt neserioși vor primi puține steluțe. De asemenea, aceste ratinguri pot fi traduse cu Google Translate pentru a afla exact care a fost nemulțumirea omului. Se spune că persoanele fizice sunt mai serioase decât dealerii.
  4. Atenție la TUV, ITP-ul nemțesc. Încearcă pe cât posibil să fii atent la acest aspect pentru că o mașină fără TUV cu greu va putea fi scoasă din țară. Tu o să vrei probabil să pleci cu ea pe roți. Ai nevoie de TUV valabil atât în Germania cât și în România și poți verifica acest aspect în anunțuri. Mașinile care au TUV valabil vor avea trecută data la care expiră în secțiunea detaliilor tehnice.
  5. Urmărește foarte atent pozele. Eventual, descarcă-le în PC unde e mult mai simplu să dai un zoom. Nemții sunt oameni cinstiți și vor expune în anunț defectele mecanice și în poze pe cele estetice. Astfel, dacă ești atent la poze, nu ai cum să nu observi dacă mașina are tabla îndoită sau lacul sărit sau dacă este ruginită. Nemții nu sunt români ca să facă poze din unghiuri ciudate în ideea că vor reuși să ascundă cât mai bine eventualele defecte de caroserie.
  6. Spune pas mașinilor jegoase. Mașinile ieftine de obicei sunt foarte murdare în interior. Nu am înțeles niciodată cum ajung să fie adevărate cocini dar dacă dorești ceva de calitate, stai departe de autoturismele care au scaunele pătate în ultimul hal sau de cele care par să fi fost folosite pe post de roabă la cărat de porumb. E posibil să te chinui de moarte să o cureți dacă decizi să o cumperi totuși.

Articole Asemănătoare

Când trebuie să apelezi la detectivi particulari? În ultimii ani au început să apară pe piața din România tot mai multe companii care pun la dispoziția cetățenilor detectivi privați.  Mulți dintre voi v-ați întrebat de multe ori cine are nevoie de asemenea servicii și în ce const...
De ce cred că permisele pentru categorii grele se dau prea ușor în Rom... După ce duminică mi-am văzut moartea cu ochii cu autocarul pe drum dinspre Timișoara înspre Severin, mi-am dat seama că permisele de conducere pentru categorii grele se dau prea ușor în România. Eu unul am crezut mereu că șoferii ...
3 tipuri de mașini de care trebuie să stai departe dacă vrei să dormi ... Dacă ești în căutarea unui autoturism și ai de gând să cumperi ceva second hand ieftin, adică până în 2000 sau 3000 de euro, există 3 tipuri de mașini foarte răspândite în această categorie de preț de care trebuie să stai cât mai ...
Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere: camerele video și... Examenul practic pentru obținerea permisului de conducere a primit un „upgrade” am putea spune. Două noi reguli au apărut în prim plan, reguli pe care le vom disucta și noi în cele ce urmează. Nu vă speriați, nu se schimbă nimic î...
5 cele mai des întâlnite modele de Ford de pe străzile din România Fordul este una dintre cele mai răspândite mărci de mașini din România. Dacă vă întrebați de ce, probabil că piesele ieftine și întreținerea ușoară conving tot mai mulți români să le cumpere. Ideea este că în ultimii ani de când i...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here