Acasă (P) Modalitati de transport in Anglia

Modalitati de transport in Anglia

2687
0
transport in Anglia

Diferitele modalitati de transport persoane din Anglia iti ofera numeroase metode de a circula de ici colo. Poti calatori cu trenul, feribotul, taxiul sau microbuzul. In acest articol vei vedea ce optiuni de transport ai, impreuna cu sfaturi utile pentru a sti care sunt cele mai comode in diferite situatii.

Cel mai bun mijloc de transport la prima vizita in Anglia

Daca vizitezi pentru prima data Anglia, atunci nu este recomandata alegerea unui mijloc de transport de mai sus. Cel mai usor mod de a ajunge usor la destinatie, este alegerea unei firme de transport persoane in Anglia, precum MokaTrans, care va duce direct la locatia precizata. Este un mijloc de transport ideal pentru necunoscatorii limbei engleze, sau persoanelor care calatoresc pentru prima data in Marea Britanie. Costul unui bilet este foarte accesibil, fiind unul dintre cele mai economice metode de a ajunge la destinatie, avand in vedere ca o calatorie cu taxiul in Londra poate costa cat toata calatoria din Romania pana in Anglia.

Calatoria cu trenul in Anglia

Exista un numar mare de trenuri in Marea Britanie, cu Network Rail in fruntea principalelor firme de transport. Transportul public in Marea Britanie include un sistem comprehensiv de cale ferata, prin care face posibila calatoria in aproape fiecare oras cu ajutorul trenului – acest sistem fiind, de asemenea si cel mai vechi din lume. Pretul unui bilet de tren este adeseori determinat de distanta si timpul calatoriei. Totusi, un factor important o are si rezervarea timpurie a biletului pentru reduceri si mai semnificative.

Daca esti un impatimit al mersului cu trenul, exista numeroase firme care ofera servicii exclusiv turistilor si exista posibilitatea de a achizitiona bilete din afara tarii.

In orice caz, calatoria cu trenul poate fi foarte relaxanta si un mod minunat de la traversa tara.

Calatoria cu autobuzul sau microbuzul in Anglia

Transportul cu autobuzurile interurbane sunt de obicei mai ieftine decat mersul cu trenul, iar retelele locale de transport cu autobuzul fiind destul de des intalnite in majoritatea municipiilor. Calatorind cu microbuzul nu este doar o modalitate valida de a ajunge in Anglia, dar si un mod economic de a vizita tara in cazul in care ai un buget redus. Exista diferite companii care ofera legaturi dintr-un punct in altul, insa trebuie sa achizitionati biletele din timp.

Taxi si Uber in Anglia: traditie versus tehnologie

Taxiurile si microbuzele inchiriate sunt de asemenea un factor cheie in transportul public din Anglia. Totusi, o cursa cu legendarul taxi negru londonez este cu mult mai scumpa decat o calatorie cu autobuzul. Daca ai multe bagaje si vrei sa ajungi din puncul A in punctul B rapid, atunci taxiurile sunt o alternativa utila. Trebuie sa iei in calcul faptul ca nu se gasesc oriunde in Anglia, ci doar in orasele mari, mai ales in Londra, unde taxiurile negre au devenit celebre. Locurile cele mai cunoscute, de unde poti lua un taxiu sunt aeroporturile, garile de tren sau statiile importante de autobuz.

Uber este o firma competitoare taxiurilor traditionale, avand metode avasate de a fi inchiriate cu ajutorul aplicatiei pentru dispozitivele mobile, facand-ul unul dintre cele mai usoare moduri de a calatori in Anglia. Uberul a devenit in scurt timp o alternativa chiar si la autobuzele de transport public.

Feribotul: perfect pentru a explora insulele din apropiere

Calatoriile cu feribotul nu doar ca ofera acces usor la tarile vecine, dar si la insulele inconjuratoare Marii Britanii. Feribotul este o forma populara de transport in Anglia. Acestea pot fi folosite nu doar pentru a intra si iesi din tara, ci si pentru a vizita Scotia sau insule din apropierea Marii Britanii. Biletele pot fi achizitionate direct de la operator, online sau de la terminalele feriboturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.