Ca și în celelalte domenii de activitate unde munca manuală este esențială, lucrul într-un service auto trebuie să se desfășoare în condiții optime de siguranță. Curățenia și măsurile de siguranță luate la amenajarea service-ului sunt esențiale pentru a desfășura activitatea. Totuși, echiparea adecvată a lucrătorilor nu trebuie neglijată. Dotarea cu îmbrăcăminte și bocanci de protectie adecvați efortului depus contribuie atât la creșterea siguranței la lucru, cât și a productivității.Echipamentul de protecție

Deși munca într-un service auto nu prezintă riscuri de accidentare extreme, integritatea fizică a lucrătorilor este garantată pe cât posibil de echipamentele de protecție.

Salopeta sau costumul de lucru din două piese sunt o alegere ideală pentru atelierul auto. O croială din bumbac sau tercot rezistent la abraziune este mai mult decât suficientă. Întăriturile în genunchi, coate și celelalte zone predispuse la uzură sunt un element ce prelungește durata de utilizare a îmbrăcămintei de protecție. Operațiunile de sudură necesită echipamente de protectie dedicate: îmbrăcăminte din bumbac ignifugat, mănuși din piele și protecția adecvată a ochilor.

Bineînțeles, nici protecția picioarelor nu trebuie neglijată. Pentru confort și mobilitate, mulți dintre noi ar fi tentați să aleagă o pereche de adidași. Însă o pereche de bocanci de protecție acoperă mult mai bine nevoile meșterilor din atelierul auto. Pentru protecția la impact, se recomandă dotarea cu bocanci de protecție cu bombeu, iar fețele impermeabile sunt ideale pentru protecția la eventualele scurgeri de lichide. Munca pe podele netede precum cele din depozite sau ateliere auto poate prezenta riscuri de alunecare. De aceea, o pereche de bocanci de protecție ideală trebuie să dispună de talpă cu aderență crescută, și rezistență la contactul cu uleiuri și hidrocarburi.

Bineînțeles, atât instruirea adecvată și dotarea cu echipamente de protecție sunt la fel de importante. Întreținerea îmbrăcămintei și bocancilor de protecție este esențială pentru a beneficia de întregul lor potențial pe o durată mai mare de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.