Home (P) Intenţionezi să cumperi o casă? Iată câteva detalii pe care să le...

Intenţionezi să cumperi o casă? Iată câteva detalii pe care să le ştii

1150
0
casă

Din punct de vedere al unui viitor posibil comparator de casă ai o sumedenie de griji. În comparaţie cu un apartament, o casă implică costuri de achiziţie mai mari. Desigur, confortul este de neegalat. Dar pentru că grija de azi şi ceea ce alegeţi să cumpăraţi se va reflecta în traiul de mâine şi de ani buni de acum înainte, ar fi bine să vă informaţi ca la carte înainte de a lua o decizie.

Primii paşi, vizionări de case

Piaţa de case de vanzare este una vastă, mai cu seamă raportat la ultimii ani. Dacă ne ghidăm după portalul online al celor de la compariimobiliare.ro ne dăm seama de sumedenia de anunţuri. 1,5 mii de case sunt raportate pentru capitală, alte 3.000 de anunţuri de acest gen în Cluj, peste 1.000 în Iaşi. Aşadar, interesul este unul crescut pentru acest sector. Credem asta şi în funcţie de sursa vizată, având în vedere că experţii de la Compari Imobiliare îşi actulizează constant şi mai exact zilnic anunţurile şi statisticile.

Aşadar, piaţa ofertelor este vastă, există opţiuni multiple, deci nu trebuie să vă condiţionaţi de asta. Ba mai mult, este chiar indicat să vizionaţi cât mai multe şi să comparaţi. Este destul de greu să alegeţi casa care îndeplineşte toate condiţiile propuse.

Atenţie la detalii

Un lucru este cert. Putem fi distrasi uşor de dimensiuni, compartimentări şi tot ce iese în evidenţă, însă şi detaliile contează. Din acest punct de vedere experţii imobiliari spun că ar fi indicat să ne gândim la tot ce implică o casă, atunci când decidem să o vizionăm.

Este o structură solidă? Mici crăpături pot fi un semnal de alarmă. Der asemenea, este indicat să verificaţi mai ales îmbinările, zonele de uşi, geamuri, la tocul acestora. Dacă este sau nu izolată, cât confort termic oferă este şi asta de luat în calcul. Aparte de suprafaţă, ceea ce face categorisirea în primă fază, ţineţi cont şi de modul în care este dispusă o casă. Spre exemplu, în sezoanele reci precum toamna sau iarna pare greu de făcut distincţia însă mai ales vara, contează câtă lumină naturală intră în casă şi câtă căldură. Aşadar, ar trebui să vă asumaţi şi modul în care vă veţi petrece timpul acolo, într-o casă uşor mai ferită de lumină, mai privată de căldura soarelui, după caz.

De asemenea, renovările recente pot fi de bun augur, asta înseamnă că proprietarul doreşte să facă o bună impresie, însă câtă încredere oferiţi în asta? Sunt poate zone unde umiditatea implică nevoi constante de renovare. Asta trebuie de asemenea să vă intereseze cu privire la casa ce urmează să o achiziţionaţi.

Cât de vechi este acoperişul şi de fapt întreaga structură, distanţele între casă şi job sau alte zone de interes se adaugă de asemenea în lista de aspecte ce merită luate în evidenţă.

Aşadar, o tranzacţie mulţumitoare nu ţine numai de un preţ bun raportat la o anumită suprafaţă. Condiţiile de trăi se impun şi prin detalii ale caselor care îşi aşteaptă stăpânii. Consultaţi bine ofertele şi aşa cum sfătuiesc şi cei de la Compari Imobiliare, este importantă evaluarea realizată în mod obiectiv de experţi ca punct de plecare, ca ghid de orientare pentru viitorul pas făcut, acela de a cumpăra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here