Acasă (P) Este mai greu să înveți să conduci cu cât înaintezi în vârstă?

Este mai greu să înveți să conduci cu cât înaintezi în vârstă?

4338
0
înveți să conduci

Majoritatea persoanelor, atunci când împlinesc 18 ani, primul lucru pe care vor să-l facă este să învețe să conducă un autoturism. Însă, dintr-un motiv sau altul, unele persoane amâna sau pur și simplu nu se gândesc în acel moment la acest aspect. Fie nu se simt pregătiți, fie nu au banii sau încrederea necesară pentru o astfel de responsabilitate. Dacă ești una dintre aceste persoane, atunci cu siguranță te-ai întrebat dacă mai poți învăța să conduci după o anumită vârstă.

Este mai greu să înveți să conduci după 30 de ani?

Pentru multe persoane care încep să învețe să conducă după 30 de ani condusul poate părea neînchipuit de greu. Dar există anumite avantaje dacă înveți să conduci la o vârstă mai târzie.

Pentru început, ai ani de cunoștințe acumulate despre drumurile și șoselele din orașul în care locuiești. Ore întregi de mers spre locul de muncă cu transportul public în comun sau condus de colegii/prietenii de muncă. Indiferent dacă ai acordat atenție sau nu, aceste informații s-au stocat în memoria ta și te vor ajuta foarte mult atunci când vei învăța să conduci.

Conștientizarea consecințelor și nivelul ridicat de încredere în sine sunt două aspecte care te pot ajuta foarte mult. Pentru că îți dai seama că poți accidenta/ucide pe cineva dacă conduci prost sau iresponsabil, ai o precauție firească pe care tinerii la 18 ani nu o au. Adolescenții cred că sunt indestructibili și de multe ori conduc foarte dezordonat.

Atenție! Atât timp cât nu paralizezi de frică în fața „posibilelor consecinte”, încrederea în sine și conștientizarea consecințelor este un atu pentru o persoană trecută prin viață.

Cele două avantaje de mai sus se pot transforma foarte ușor în dezavantaje. Cu cât înaintăm în vârstă avem mai multe griji și mai multe responsabilități în viață care pot transforma experiența școlii de șoferi într-una stresantă.  Acest fapt poate face întreg procesul unul foarte dificil.

În concluzie, dacă îți dorești să înveți să conduci, indiferent că ai 18 sau 40 de ani, atunci încearcă! Și mai ales: ai răbdare cu tine! Este bine să îți stabilești o motivație, să îți dai seama despre convingerile pe care le ai despre condus. Motivația te va face să mergi înainte când dai de greu.

Acest articol v-a fost oferit de Scoala de Soferi Dicu din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.