Acasă Colțul camionagiilor TOP 9 probleme cu care se confruntă șoferii profesioniști în România

TOP 9 probleme cu care se confruntă șoferii profesioniști în România

15649
3
șofer profesionist

Viața de șofer în România nu e deloc simplă, așa cum spune și Silviu de altfel. Probleme apar la tot pasul și multe dintre ele sunt destul de „previzibile”. Într-o țară în care toate merg de-a-ndoaselea transporturile nu au cum să exceleze. Astfel, vom trece în revistă în cele ce urmează TOP 9 probleme cu care se confruntă șoferii profesioniști în România.

TOP 9 probleme cu care se confruntă șoferii profesioniști în România

 1. Timpii de descărcare/încărcare. Atunci când stai câte 5-6 ore la încărcare sau la descărcare, nu mai poți avea pretenția la un domeniu al transporturilor sănătos. Nimeni nu face bani așa.
 2. Lipsa de respect din trafic. O lipsă de respect existentă în întreaga societate. E clar că așa e lumea în general. Șoferii se cred cei mai importanți și sunt foarte egoiști. Trebuie să-i suporți.
 3. Salariile foarte mici. În România, salariile pentru cei care lucrează în transporturi sunt de 3-4 ori mai mici față de străinătate, însă cerințele sunt la fel de mari.
 4. Patronii care te împing la pușcărie. Știm cu toții cum se circulă în România cu magnet cu telecomandă, cu diverse carduri și așa mai departe. Dacă se întâmplă ceva, tu ca șofer răspunzi.
 5. Lipsa parcărilor – furturile. E foarte posibil să rămâi fără motorină sau fără marfa din vagon dacă ești șofer profesionist în România pentru că nu prea ai parcări sigure.
 6. Lipsa hărților GPS. Culmea că nici harta nu te ajută prea mult în România, ce să mai zicem de GPS? Locațiile sunt greu de găsit, drumurile impracticabile, informațiile puține.
 7. Drumurile foarte proaste. De multe ori te simți ca la 1840, spre toamnă, atunci când mergi pe drumurile din România. Nimeni nu construiește drumuri, nimeni nu le repară.
 8. Lipsa sindicatelor. Atât timp cât nu există sindicate puternice, nu vor fi nici condiții pentru șoferi. Nici salarii sau alte beneficii care într-o țară occidentală sunt considerate normalitate.
 9. Lipsa de colegialitate. Atunci când intri pe grupurile de șoferi de pe Facebook, te iei cu mâinile de păr. Atâta răutate nu am văzut nicăieri în lume. Toată lumea se ceartă, nimeni nu se ajută.

Dacă mai aveți și voi probleme ce credeți că ar trebui menționate în acest top, vă aștept cu părerile în secțiunea de comentarii de la acest articol.

3 COMENTARII

 1. Lipsa conditiilor minime( toalete dusuri )
  Majoritatea sanctiunilor sunt indreptate catre soferi (acces restrictionat , conditiile de trafic care fac ca programul de lucru sa nu ajunga ) incarcarea marfi si distribuirea pe axe (in majoritatea cazurilor cei care trimit marfa habar nu au de greutate ) si te apuci de ghicit cum distribui incarcatura
  Interdictiile de circulatie pe timpul zilei si retinerea soferilor in parcari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.