Șantierele românești sunt din ce în ce mai dese, capătă dimensiuni din ce în ce mai mari iar acest lucru aduce după sine nevoia de utilaje specifice domeniului construcțiilor pe măsură. E nevoie de performanță, de fiabilitate, de prețuri corecte atât pentru mașini cât și pentru piesele de schimb, e nevoie de productivitate în linii mari.

Cele mai des întâlnite utilaje de construcții în România sunt evident buldoexcavatoarele, niște mașinării cu o utilitate ieșită din comun atunci când vine vorba despre lucrări brute. Vom discuta în cele ce urmează despre buldoexcavatoare Cukurova, respectiv modelul 888, dotat cu un motor Perkins de 100 de cai, având o greutate de operare de sub 9 tone.

Cukurova este un brand turcesc înființat în anul 1923 de către Şadi Eliyeşil și are sediul la Istanbul. Discutăm despre un brand care și-a extins domeniul de activitate foarte mult, furnizând la ora actuală inclusiv servicii mass media. Compania a rămas însă foarte devotată construcției de utilaje pentru șantiere iar acest model de buldoexcavator Cukurova 888 se potrivește de minune șantierelor românești care au nevoie de forță brută, productivitate maximă la costuri mici.

Cele mai importante avantaje ale buldoexcavatorului Cukurova 888

  • Motor PERKINS 1104C-44T Stage II de 100 de cai. Oferă 74.5 kW la 2200 RPM și un cuplu maxim de 412 Nm. Perkins reprezintă o firmă subsidiară Caterpilar Inc. specializată în motoare diesel pentru utilaje agricole, de construcții, generatoare de curent electric, mașini de prelucrare a metalelor, etc. Acest tip de motor se încadrează în normele de poluare europene și reușește în același timp să reducă consumul de combustibil sub media acestei clase de buldoexcavatoare de până în 9 tone (8.7 tone în cazul de față).
  • Cupa frontală 1.1 metri cubi. Este așadar perfectă pentru șantierele românești care au de obicei foarte mult de muncă pe parte de fundații. Majoritatea cartierelor rezidențiale au parcări subterane. De asemenea, greutatea maximă pe care buldoexcavatorul Cukurova 888 o poate ridica până la înălțimea sa maximă este 3 tone.
  • Joystick hidraulic. Atât pentru cupa din spate cât și pentru încărcătorul frontal. Acest sistem permite operatorului să fie mult mai precis cu un efort fizic mult mai mic, asigurând mișcare continuă indiferent de încărcătură. Discutăm despre o tehnologie care va crește cu siguranță productivitatea.
  • Tracțiune 4×4 permanentă. Nu contează că este vorba despre încărcare, despre transport de material, există tracțiune integrală standard, permanentă atât în vitezele D cât și în marșarier R. Un aspect interesant este faptul că acest buldoexcavator Cukurova 888 atinge 5.8 km/h în treapta 1 înainte și în marșarier, și 40 de kilometri la oră în treapta a patra, la fel, în ambele direcții de deplasare. Discutăm despre un utilaj modern, adaptat cerințelor moderne, perfect pentru șantierele din România unde e nevoie de multă mișcare, de multă muncă.

În linii mari, buldoexcavatorul Cukurova 888 reprezintă un utilaj de șantier perfect pentru România. La noi se caută mereu acel raport calitate-preț la utilaje care să ajute firmele mici să se ridice cât de cât fără să treacă prin finanțări de lungă durată și destul de dezavantajoase. Chiar dacă mulți își doresc un buldoexcavator CAT sau JCB ori Komatsu, să nu uităm că atât timp cât poți cumpăra un utilaj mult mai ieftin dar cu care să faci aceeași treabă la fel de calitativ, e bine să te orientezi către variantele ce-ți pot ajuta compania să evolueze fără compromisuri.

Buldoexcavatoarele Cukurova se încadrează în această categorie și deși sunt turcești, veți vedea că sunt la fel de calitative precum resturilor brandurilor de renume de pe piața utilajelor de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.