SHARE
maponia

În ziua de azi nu mai ai cum să te descurci ca șofer profesionist în Europa dacă nu folosești tehnologia. Trebuie să știi să folosești GPS-ul și să-i interpretezi corect datele, trebuie să știi să folosești Google Maps și să te ajuți cât mai mult de aplicațiile Android și iOS dedicate acestui domeniu, existente pe piață în acest moment atât gratuit cât și contra cost. Ei bine, despre o astfel de aplicație vom discuta și noi în cele ce urmează, gratuită, pe numele ei Maponia, aplicație pe care eu unul o consider foarte bună pentru șoferii profesioniști de pretutindeni, în special pentru cei începători.

De ce ar trebui să folosești aplicația Maponia dacă ești șofer profesionist începător sau cu experiență

Puncte de interes din zona Madrid, depozite, parcări, etc

Ai acces la puncte de interes destinate 100% șoferilor profesioniști – categoriile POI din aplicația Maponia sunt numeroase. Există deja peste 60.000 de puncte de interes (parcări, depozite, platforme industriale, feribot, service auto, cazare, magazine, radare fixe, poliție, controale, etc) și pe măsură ce Maponia se va dezvolta, pe măsură ce aplicația va prinde adepți, numărul POI va crește foarte mult.

Utilizatorii pot adăuga noi puncte de interes foarte simplu. Pentru un începător, această aplicație este aur curat din punctul meu de vedere mai ales în ideea în care pe viitor, Maponia va conține o bază de date foarte complexă, mult mai complexă decât Google Maps (aplicație care oricum nu este dedicată camioanelor).

Poți să îți ajuți colegii și să-ți faci prieteni noi – fiecare utilizator al aplicației Maponia are posibilitatea de a adăuga pe hartă puncte de interes precum parcări, benzinării (în care se pot încărca butelii), hoteluri din Europa la care poți trage camionul mai aproape pentru pauza de 45, depozite cu intrări ciudate, service-uri auto în care au fost rezolvare probleme mecanice și așa mai departe.

Introducerea unui POI (punct de interes) pe aplicația Maponia

Faptul că utilizatorul X introduce în aplicație aceste date, devine practic de foarte mare ajutor pentru un coleg începător care nu prea știe să se orienteze sau să folosească tehnologia. Maponia va avea în curând modul de socializare așa că va fi destul de simplu să iei legătura cu colegii pentru a lămuri diferite situații care-ți sunt problematice.

Aplicația poate fi descărcată și folosită gratuit – deocamdată nu există costuri pentru folosirea aplicației Maponia și sper să rămână așa multă vreme, cu toate că pe măsură ce va fi completată și pusă la punct de utilizatori, aceasta va deveni din ce în ce mai valoroasă. Deja eu unul o consider foarte importantă pentru șoferii profesioniști din Europa, în special pentru începătorii care mereu au nevoie de sfaturi legate de trasee, controale, parcări și așa mai departe.

Maponia va fi o aplicație destul de complexă în viitor și mai mult decât utilă în această sferă a șoferilor profesioniști din Europa. Discutăm despre o meserie care deja a devenit destul de dificilă și care are nevoie de ajutor tehnologic la greu. Voi reveni cu o prezentare  foarte amănunțită a aplicației în zilele ce urmează.

Sfatul meu este să o descărcați din PlayStore sau din AppStore dacă aveți iPhone și să o încercați și voi, să vedeți cum funcționează și cum se adaugă acele puncte de interes pe hartă. Procedura este simplă și poate să ajute foarte mult pe șoferii nu doar începători. Cred cu tărie că această aplicație poate să devină una genială dacă va reuși să adune la olaltă camionagiii români din Europa și să le ofere TOATE informațiile necesare pentru a le ușura foarte mult munca, indiferent că discutăm despre cei cu experiență sau despre începători.

Așadar, descărcați și voi aplicația Maponia și vedeți ce și cum, până la următorul articol unde vom o prezenta în detaliu.

DESCARCĂ MAPONIA ANDROID               DESCARCĂ MAPONIA iOS

 

Articole Asemănătoare

Diurna – paradigma hoției în țara care nu se mai face bine vreod... Da, este un articol care va deranja multă lume. Știu. Astăzi discutăm despre diurnă, exemplul hoției în acte într-o țară de la care toată lumea așteaptă un pic de normalitate. Ei bine, discutam de multe ori cu amici despre politic...
Școlarizarea, salarizarea, magnetul. Revoluția transporturilor în Româ... Mi-am imaginat pentru o secundă faptul că transporturile din România sunt la aceleași nivel cu cele din Europa. Știu, e o UTOPIE, un scenariu de film SF sau ceva de genul dar cine știe. Poate cândva o să aibă loc o revoluție care ...
Comunitatea “SOFERILOR PROFESIONISTI FARA EXPERIENTA” – ce... Există destul de multe grupuri pe Facebook în acest moment destinate camionagiilor însă din păcate doar câteva sunt serioase. Doar câteva se remarcă prin acordarea ajutorului celor care îl cer (fără bășcălie și glume de prost gust...
De ce NU m-aș angaja acum șofer profesionist – Editorial Alex Ci... Deși momentan este o adevărată isterie cu plecatul pe TIR, toată lumea vrea să se facă șofer profesionist, eu unul am stat, am analizat și am pus pe foaie toate motivele pentru care NU aș face acest pas, cel puțin nu acum. Momenta...
Este COMUNITATEA o pușcărie la care oamenii se duc de bună voie și nes... Am încercat de multe ori să-mi imaginezi că lucrez pe COMUNITATE. Stau 3 luni plecat și vin acasă câteva săptămâni. După care iar plec 3 luni. Și tot așa, în sistem semi-marinăresc. Inițial, când am luat eu permisul de conducere, ...