SHARE
maponia

În ziua de azi nu mai ai cum să te descurci ca șofer profesionist în Europa dacă nu folosești tehnologia. Trebuie să știi să folosești GPS-ul și să-i interpretezi corect datele, trebuie să știi să folosești Google Maps și să te ajuți cât mai mult de aplicațiile Android și iOS dedicate acestui domeniu, existente pe piață în acest moment atât gratuit cât și contra cost. Ei bine, despre o astfel de aplicație vom discuta și noi în cele ce urmează, gratuită, pe numele ei Maponia, aplicație pe care eu unul o consider foarte bună pentru șoferii profesioniști de pretutindeni, în special pentru cei începători.

De ce ar trebui să folosești aplicația Maponia dacă ești șofer profesionist începător sau cu experiență

Puncte de interes din zona Madrid, depozite, parcări, etc

Ai acces la puncte de interes destinate 100% șoferilor profesioniști – categoriile POI din aplicația Maponia sunt numeroase. Există deja peste 60.000 de puncte de interes (parcări, depozite, platforme industriale, feribot, service auto, cazare, magazine, radare fixe, poliție, controale, etc) și pe măsură ce Maponia se va dezvolta, pe măsură ce aplicația va prinde adepți, numărul POI va crește foarte mult.

Utilizatorii pot adăuga noi puncte de interes foarte simplu. Pentru un începător, această aplicație este aur curat din punctul meu de vedere mai ales în ideea în care pe viitor, Maponia va conține o bază de date foarte complexă, mult mai complexă decât Google Maps (aplicație care oricum nu este dedicată camioanelor).

Poți să îți ajuți colegii și să-ți faci prieteni noi – fiecare utilizator al aplicației Maponia are posibilitatea de a adăuga pe hartă puncte de interes precum parcări, benzinării (în care se pot încărca butelii), hoteluri din Europa la care poți trage camionul mai aproape pentru pauza de 45, depozite cu intrări ciudate, service-uri auto în care au fost rezolvare probleme mecanice și așa mai departe.

Introducerea unui POI (punct de interes) pe aplicația Maponia

Faptul că utilizatorul X introduce în aplicație aceste date, devine practic de foarte mare ajutor pentru un coleg începător care nu prea știe să se orienteze sau să folosească tehnologia. Maponia va avea în curând modul de socializare așa că va fi destul de simplu să iei legătura cu colegii pentru a lămuri diferite situații care-ți sunt problematice.

Aplicația poate fi descărcată și folosită gratuit – deocamdată nu există costuri pentru folosirea aplicației Maponia și sper să rămână așa multă vreme, cu toate că pe măsură ce va fi completată și pusă la punct de utilizatori, aceasta va deveni din ce în ce mai valoroasă. Deja eu unul o consider foarte importantă pentru șoferii profesioniști din Europa, în special pentru începătorii care mereu au nevoie de sfaturi legate de trasee, controale, parcări și așa mai departe.

Maponia va fi o aplicație destul de complexă în viitor și mai mult decât utilă în această sferă a șoferilor profesioniști din Europa. Discutăm despre o meserie care deja a devenit destul de dificilă și care are nevoie de ajutor tehnologic la greu. Voi reveni cu o prezentare  foarte amănunțită a aplicației în zilele ce urmează.

Sfatul meu este să o descărcați din PlayStore sau din AppStore dacă aveți iPhone și să o încercați și voi, să vedeți cum funcționează și cum se adaugă acele puncte de interes pe hartă. Procedura este simplă și poate să ajute foarte mult pe șoferii nu doar începători. Cred cu tărie că această aplicație poate să devină una genială dacă va reuși să adune la olaltă camionagiii români din Europa și să le ofere TOATE informațiile necesare pentru a le ușura foarte mult munca, indiferent că discutăm despre cei cu experiență sau despre începători.

Așadar, descărcați și voi aplicația Maponia și vedeți ce și cum, până la următorul articol unde vom o prezenta în detaliu.

DESCARCĂ MAPONIA ANDROID               DESCARCĂ MAPONIA iOS

 

Articole Asemănătoare

Care sunt cele mai bune canale de YouTube românești destinate șoferilo... Visezi la o carieră de șofer profesionist? Vrei să vezi exact cu ce se mănâncă meseria de camionagiu înainte să te apuci să investești în obținerea categoriilor grele si a atestatelor specifice? Ei bine, minunea secolului 21 permi...
Atac la rozetă într-o parcare din Hannover, Germania. Șoferul român po... Tânărul Paul. S, șofer profesionist român, era să fie violat de un homosexual într-o parcare din apropierea Hannover. Acesta a scăpat ca prin urechile acului după ce s-a baricadat în cabină, alături de colegul său. Paul povestește...
Cum trebuie să înveți ca să iei permisul de șofer profesionist din pri... Am văzut în articolul trecut cum trebuie să înveți ca să iei sala pentru Categoria B din prima, așa că în acest articol vom discuta puțin despre școala pentru profesioniști, vom vedea ce trebuie să faci mai exact astfel încât să a...
Funcții Maponia – de ce consider această aplicație indispensabilă pent... Cred că România este prima țară din UE în ceea ce privește numărul șoferilor profesioniști. Nu este ceva rău, există o criză reală de șoferi profesioniști în Europa în acest moment, așa că nu este nimic ciudat în faptul că tot mai...
Ia-ți gândul de la meseria de șofer profesionist dacă… Cum tot mai mulți tineri care au jucat Euro Truck Simulator 2 doresc să se facă șoferi profesioniști pe viitor, fără să cunoască de fapt cum stă treaba în realitate cu acest job, am zis să fac un rezumat cu lucrurile despre care l...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.