Acasă Colțul camionagiilor Funcții Maponia – de ce consider această aplicație indispensabilă pentru șoferii profesioniști...

Funcții Maponia – de ce consider această aplicație indispensabilă pentru șoferii profesioniști români din Europa

3515
0
maponia

Cred că România este prima țară din UE în ceea ce privește numărul șoferilor profesioniști. Nu este ceva rău, există o criză reală de șoferi profesioniști în Europa în acest moment, așa că nu este nimic ciudat în faptul că tot mai mulți români îmbrățișează această meserie. Discutăm însă despre o meserie predispusă la multe riscuri și sacrificii pe care le pot înțelege cu adevărat doar cei care ajung să profeseze, dar bine remunerată. Partea bună este că tehnologia vine tare din spate și ușurează oarecum viața șoferilor de camion atât în țară cât și în străinătate, un astfel de exemplu vom vedea în cele ce urmează prin prisma aplicației Maponia. Informația în ziua de azi este de departe cea mai puternică armă din lume, așa că este lesne de înțeles de ce un șofer profesionist foarte bine informat va reuși să-și ducă la capăt sarcinile cu eficiență.

Ce este Maponia și care sunt funcțiile care o transformă într-o aplicație indispensabilă pentru șoferii profesioniști români din Europa

Maponia reprezintă o aplicație GRATUITĂ dedicată șoferilor profesioniști români din Europa pe care am prezentat-o în detaliu AICI. Aceasta poate fi rulată de pe telefoanele mobile (Android sau iOS), de pe tablete sau chiar de pe laptopuri, și conține în acest moment peste 60.000 de puncte de interes și care vine la pachet cu o sumedenie de funcții utile șoferilor atât pe plan profesional cât și pe plan personal. Aplicația Maponia se bazează pe ideea de comunitate, cei care-și fac cont și o utilizează au posibilitatea la rândul lor de a adăuga noi puncte de interes (parcări, depozite, benzinării, etc) și noi evenimente (restricții, lucrări, accidente, etc), ajutând astfel efectiv pe ceilalți colegi utilizatori. Cu cât vor exista mai mulți șoferi profesioniști români care să utilizeze aplicația, cu atât aceasta va deveni mai completă și mai informativă. Haideți să vedem efectiv funcțiile utile, indispensabile pentru șoferii profesioniști români care tranzitează Europa, la care făceam referire prin titlul articolului.

Funcții Maponia indispensabile pentru șoferii profesioniști români din Europa

Funcția de căutare – destul de complexă, pot fi căutate puncte de interes în baza a 3 filtre: categorie, locație sau cuvinte cheie

Căutare POI Maponia

Căutare după categorie. În aplicație în acest moment sunt disponibile peste 60.000 de puncte de interes, care se împart în următoarele categorii: Parcare, Depozite, Platforme Industriale, Gară, Port, Aeroport, Vamă, Feribot, Benzinărie, Restaurante, Cazare, Service Auto, Magazine, Trafic, Restricții, Lucrări, Radar Fix, Accident, Radar Mobil, Poliție, Controale, etc. Punctele de interes cu albastru sunt locații fixe, în timp ce punctele de interes cu portocaliu sunt evenimente. Așadar, e destul de simplu să cauți o parcare cu Maponia sau o benzinărie, ori un magazin din care să-ți cumperi cele necesare, dar și să afli informații despre trafic pe ruta pe care o urmezi tu, informații legate de controale, accidente sau radare. Personal mi se pare o aplicație foarte utilă mai ales pentru șoferii începători.

Căutarea după locație. Există posibilitatea ca GPS-ul tău să nu vadă anumiți clienți, ori să-i vadă dar într-o altă locație față de cea reală. Maponia îți oferă posibilitatea să cauți o anumită locație prin intermediul Google Maps atât după nume, cât și după coordonatele satelit. Este o funcție care de multe ori te poate salva de la timp pierdut, de la consum de motorină aiurea, de la amenzi în cazul în care intri pe unde nu trebuie cu camionul și așa mai departe. Dacă acel POI există pe Maponia, vei fi salvat.

Căutare locație Maponia
Unde poți încărca butelia de voiaj în Italia

Căutare după cuvinte cheie. Aici are loc magia Maponia. Câți dintre voi nu ați albit așteptând un răspuns pe grupurile de șoferi referitor la locațiile în care se pot încărca buteliile de voiaj, indispensabile pentru cei care fac comunitate? Ei bine, Maponia vine cu această opțiune. Utilizatorii, șoferii pot adăuga această mențiune la stațiile PECO unde știu sigur că se încarcă butelii și astfel pot ajuta pe ceilalți colegi. Și evident, se pot căuta și alte puncte de interes, în funcție de necesitate.

Funcția de adăugare POI – punctele de interes se împart în două mari categorii: locații și evenimente rutiere

Adăugare POI Maponia

Adăugare locații – dacă ești șofer profesionist și vrei să îți ajuți colegii care utilizează Maponia, poți să adaugi Parcări, Depozite, Platforme Industriale, Gară, Port, Aeroport, Vamă, Feribot, Benzinărie, Restaurante, Cazare, Service Auto, Magazine, etc. De asemenea, la fiecare POI ai posibilitatea de a adăuga anumite detalii precum modul în care ajungi exact acolo dacă este într-o zonă mai întortocheată, programul de funcționare, timpul de așteptare pentru încărcare-descărcare, etc. La benzinării poți de exemplu să adaugi detalii despre promoții, dacă încarcă sau nu butelii de voiaj, dacă există dușuri sau orice altă informație pe care o consideri esențială. Procedeul de adăugare a unei noi locații este destul de simplu și intuitiv, l-am ilustrat prin intermediul câtorva imagini mai jos. Sunt convins că vă veți descurca fără probleme.

Adăugare evenimente Maponia

Adăugare evenimente – se pot adăuga în aplicație evenimente precum Trafic, Restricții, Lucrări, Radar Fix, Accident, Radar Mobil, Poliție, Controale, etc. Sunt convins că mulți șoferi profesioniști vor fi interesați să afle dacă pe traseul urmat de ei există controale sau radare, fixe ori mobile. Din nou, comunitatea șoferilor profesioniști români are ocazia să-și arate forța. Cu cât vor fi adăugate mai multe evenimente, cu atât aplicația va fi una mai utilă pentru toată lumea. Procedeul de adăugare al unui eveniment rutier este destul de simplu, asemănător cu cel de adăugare al unei locații și l-am ilustrat de asemenea în imaginile de mai jos.

Funcția de socializare – poți să-ți faci prieteni noi și foarte utili prin intermediul Maponia

Prieteni pe Maponia

Pentru un șofer profesionist, mai ales pentru unul începător, contează foarte mult să aibă alături oameni care pot ajuta cu un sfat, cu o îndrumare atunci când apare un impas. Deocamdată Maponia îți permite doar să cauți prieteni înregistrați în aplicație și să-i adaugi la o listă, îți permite să le vizualizezi postările și să comentezi la ele, dar pe viitor va exista o rețea de socializare în toată regula, asemenea Facebook. Maponia este singura aplicație care reușește să strângă la olaltă comunitatea românească de șoferi profesioniști și să ajute în același timp, aducând la un loc informații utile din domeniul transporturilor. Toate, într-un singur loc.

Acestea sunt principalele funcții ale aplicației Maponia, funcții care din punctul meu de vedere sunt indispensabile pentru șoferii români din Europa. Va urma un al treilea articol destinat acestei aplicații în care vom discuta în detaliu despre cât de importantă este ea pentru șoferi și care sunt motivele pentru care toți colegii ar trebui să contribuie activ la dezvoltarea ei, la adăugarea de POI-uri, urmând să vedem de asemenea și care sunt funcțiile ce vor fi implementate în aplicație pe viitor.

DESCARCĂ MAPONIA PENTRU ANDROID   DESCARCĂ MAPONIA PENTRU IPHONE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.