Home Colțul camionagiilor Ia-ți gândul de la meseria de șofer profesionist dacă…

Ia-ți gândul de la meseria de șofer profesionist dacă…

12693
1
șofer profesionist

Cum tot mai mulți tineri care au jucat Euro Truck Simulator 2 doresc să se facă șoferi profesioniști pe viitor, fără să cunoască de fapt cum stă treaba în realitate cu acest job, am zis să fac un rezumat cu lucrurile despre care lumea nu prea vorbește în această branșă. În mod categoric ar fi o idee bună să-ți iei gândul de la meseria de șofer profesionist, dacă:

  • Nu suporți trezitul cu noaptea în cap. Sunt oameni pentru care trezitul la ore foarte matinale este o crimă. Dacă o viață întreagă ai fost obișnuit să te trezești la ora 12, când va suna alarma telefonului la 4AM ca să pleci la descărcat, o să-ți blestemi zilele.
  • Nu ești în stare să ai grijă de tine. Mulți dintre tinerii care doresc să devină șoferi profesioniști nu și-au spălat niciodată un ciorap, nu ți-au gătit niciodată un cartof prăjit. Dacă este și cazul tău, mai bine te reorientezi pentru că un șofer va trebui să știe să aibă grijă de el, mai ales pe comunitate unde încep majoritatea celor care au permisul de curând.
  • Nu suporți să ți se spună ce să faci. Șoferii profesioniști au un regim de lucru apropiat de armată. Dispecerul le spune ce să facă, unde să se ducă, unde să încarce, unde să descarce. Cu alte cuvinte, unde ți se spune să mergi, acolo te duci chiar dacă nu-ți palce ție locația. O mare parte dintre tinerii din ziua de azi au mari probleme cu atitudinea.
  • Nu îți place efectiv munca. Un șofer profesionist muncește în medie 13-15 ore pe zi. Dacă ești genul de tânăr care consideră că pentru ei și 8 ore e mult, dacă ești genul de tânăr care crede că a munci la patron e sclavie, mai bine te orientezi către alt job mai lejer.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here