Home Colțul camionagiilor Ce trebuie să urmărești într-un anunț de angajare pentru meseria de șofer...

Ce trebuie să urmărești într-un anunț de angajare pentru meseria de șofer profesionist în străinătate

3405
2
șoferii profesioniști începători

Vrei să te angajezi șofer de camion în străinătate? Nu ești singurul. Tot mai mulți tineri îmbrățișează această meserie frumoasă (dar grea) de șofer profesionist în străinătate, acolo unde salariile sunt oarecum decente față de România. Pentru că sunt multe anunțuri de angajare destinate șoferilor pe internet, haideți să trecem în revistă ce anume trebuie să urmărești într-un asemenea anunț astfel încât să reușești să separi firmele serioase de cele neserioase. Sunt câteva aspecte de luat în calcul aici.

Ce trebuie să urmărești într-un anunț de angajare pentru meseria de șofer profesionist în străinătate

  1. Echilibrul dintre ce se cere și ce se oferă. E plin internetul de anunțuri în care se trec o grămadă de cerințe pe care șoferii trebuie să le îndeplinească pentru a fi compatibil cu joburile respective în viziunea angajatorilor, iar despre ce se oferă în schimbul acestor multe cerințe, mai nimic. O firmă serioasă va avea întotdeauna grijă să existe un echilibru între ce se cere și ce se oferă, și va încerca întotdeauna să fie cât mai clară cu oferta în anunțul cu pricina. Este vorba despre mentalitate aici, o companie care cere mult și oferă puțin este de evitat. Până la urmă este și lipsă de respect față de șofer să treci 70 de cerințe și 2 rânduri despre ce anume oferi.
  2. Numele firmei trebuie trecut în anunț. Mulți angajatori, în special cei despre care se vorbește de rău online și la care nu prea mai vrea nimeni să vină la muncă, au început să posteze fel de fel de anunțuri de angajare „anonime”. Se spune ce se oferă, se spune ce se cere dar lipsește cu desăvârșire numele firmei din anunț. Un șofer trebuie să știe dinainte cu cine are de-a face, nu să piardă vremea cu numere de telefon și cu firme despre care știe toată lumea că sunt rău platnice. Așadar, dacă este trecut în anunț numele firmei, este foarte ok.
  3. Detaliile legate de cazare. Deși acestea sunt discutate la interviu ori la telefon, ar fi bine să se știe din start cam care sunt condițiile de cazare odată ajunși șoferii în țări precum Germania, Franța, Spania, etc. De obicei, cazarea se oferă contra sumei de 300 de euro în clădiri/camere alături de alți colegi, dar există și cazuri în care nu se oferă cazare deloc. Aceste aspecte sunt bine de știut înainte să se inițieze discuția telefonică.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here