SHARE

Aplicația Maponia a apărut recent în peisajul șoferiilor profesioniști și am spus deja două lucruri importante despre ea: că am fost impresionat și că aplicația are foarte mare potențial să se transforme în ceva extraordinar de util pentru șoferii români de camioane care tranzitează Europa în lung și-n lat.

Maponia este încă în faza de dezvoltare dar viitorul arată bine, zic eu. În acest articol vom trece în revistă cele mai importante avantaje pe care această aplicație le aduce în prim plan pentru șoferii profesioniști, funcționalități viitoare și, evident, recomandări pentru mai bine. Să începem așadar cu avantajele.

5 avantaje pe care le au șoferii profesioniști dacă folosesc aplicația Maponia

  • Au acces la informații care nu sunt disponibile pe GPS sau pe Google Maps. Este vorba despre puncte de interes precum parcări, depozite unde se intră dificil la descărcat, benzinării, restaurante, service auto, magazine, radare fixe, controale, etc. (peste 60.000 POI-uri).
  • Au acces la informații de un real interes, precum unde anume se poate încărca o butelie de voiaj, unde se poate face revizia în străinătate la tahograf, cum se ajunge la o anumită intrare pe la depozite, etc. Aceste informații sunt încărcate în aplicație tot de utilizatori.
  • Pot să ofere ajutorul colegilor dacă au grijă să bage informațiile despre care povesteam, mai sus, în aplicația Maponia. Discutăm despre o aplicație care se va îmbunătății constant cu ajutorul colegilor din această breaslă. Dacă fiecare utilizator adaugă informație, peste 1 an de zile o să avem o Maponia care va deveni indispensabilă pentru șoferii români din întreaga Europa.
  • Pot să își facă prieteni noi colegi, aplicația Maponia are o secțiune destinată socializării. Deși momentan această secțiune este încă în lucru, pe viitor aplicația va avea un fel de „Facebook” în care toată lumea o să, poată comunica și interacționa cu toată lumea. Deja se pot face postări, se pot pune poze din anumite POI-uri pe care ceilalți utilizatori ai aplicației să le aprecieze.
  • Aplicația Maponia nu costă niciun ban, este disponibilă GRATUIT în PlayStore și AppStore. Unul dintre cele mai mari avantaje ale aplicației, faptul că este gratuită, l-am lăsat la urmă pentru așa cum într-un film, punctul culminant e întotdeauna aproape de final, așa și într-un articol ce-i mai bun trebuie lăsat la urmă. Atâta tot. Descărcați aplicația și bucurați-vă dea ea, este gratuită.

Funcții viitoare Maponia

După cum spuneam mai sus, aplicația Maponia destinată șoferilor români din Europa este încă în dezvoltare. Am putea să numim faza beta, ca la jocuri. Pe viitor, în cadrul Maponia vom mai vedea opțiunea de configurare rută (adică navigator), comunicare și localizare LIVE (comunicare cu colegii aflați la diverse locații precum parcări, benzinării, POI-uri din aplicație în timp real), modul de socializare despre care v-am spus și mai devreme că va fi ceva asemănător Facebook.

Un aspect foarte important legat de aplicația Maponia este faptul că pe viitor, utilizatorii care vor adăuga POI-uri vor fi recompensați. Deocamdată nu știe nimeni cum va funcționa treaba și despre ce este vorba, însă una dintre funcționalitățile viitoare se numește recompensarea utilizatorilor.

Recomandări pentru îmbunătățirea aplicației

  1. Funcție pentru a vedea în timp real dacă sunt locuri libere în parcări
  2. Afișarea datelor satelit latitudine – longitudine pentru toate POI-urile
  3. Recompensarea utilizatorilor care bagă cele mai multe POI-uri

Articole Asemănătoare

Cum reușesc camionagii români să transforme lumea într-un loc mai bun&... Am urmărit un episod din vlogul lui Adrian Cătălin în care vorbea despre hateri, despre cei care vin pe canalul lui doar ca să dea un dislike și să lase un comentariu nasol, chiar dacă omul nu a făcut niciodată nimic greșit. Și su...
(Video incredibil) N-ai fi crezut că trece, nu? Să conduci un autobuz nu este un job tocmai simplu dar atunci când trebuie să treci printr-un asemenea loc, parcă lucrurile devin și mai ridicole. Pe cuvântul meu, nu degeaba acest clip a strâns 11 milioane de vizualizări. Este vo...
Câteva sfaturi cruciale pentru șoferii profesioniști începători După ce ai ieșit din școala de șoferi, după ce ai făcut rost de atestatele profesionale și cardul tahograf, a sosit momentul să te duci să te angajezi la o companie de transport marfă național și/sau internațional. Datorită crizei...
Care sunt cele mai bune canale de YouTube românești destinate șoferilo... Visezi la o carieră de șofer profesionist? Vrei să vezi exact cu ce se mănâncă meseria de camionagiu înainte să te apuci să investești în obținerea categoriilor grele si a atestatelor specifice? Ei bine, minunea secolului 21 permi...
Da șefu’, să trăiți șefu’. Așa facem șefu’, cum să nu! Pupincuristul. Lingăul. Omul din cauza căruia lucrurile nu merg niciodată așa cum trebuie pe parte de muncă legală într-o firmă de transport. Există foarte mulți oameni care se fac preș în fața patronilor și nu înțeleg de ce. De f...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.