SHARE

Aplicația Maponia a apărut recent în peisajul șoferiilor profesioniști și am spus deja două lucruri importante despre ea: că am fost impresionat și că aplicația are foarte mare potențial să se transforme în ceva extraordinar de util pentru șoferii români de camioane care tranzitează Europa în lung și-n lat.

Maponia este încă în faza de dezvoltare dar viitorul arată bine, zic eu. În acest articol vom trece în revistă cele mai importante avantaje pe care această aplicație le aduce în prim plan pentru șoferii profesioniști, funcționalități viitoare și, evident, recomandări pentru mai bine. Să începem așadar cu avantajele.

5 avantaje pe care le au șoferii profesioniști dacă folosesc aplicația Maponia

  • Au acces la informații care nu sunt disponibile pe GPS sau pe Google Maps. Este vorba despre puncte de interes precum parcări, depozite unde se intră dificil la descărcat, benzinării, restaurante, service auto, magazine, radare fixe, controale, etc. (peste 60.000 POI-uri).
  • Au acces la informații de un real interes, precum unde anume se poate încărca o butelie de voiaj, unde se poate face revizia în străinătate la tahograf, cum se ajunge la o anumită intrare pe la depozite, etc. Aceste informații sunt încărcate în aplicație tot de utilizatori.
  • Pot să ofere ajutorul colegilor dacă au grijă să bage informațiile despre care povesteam, mai sus, în aplicația Maponia. Discutăm despre o aplicație care se va îmbunătății constant cu ajutorul colegilor din această breaslă. Dacă fiecare utilizator adaugă informație, peste 1 an de zile o să avem o Maponia care va deveni indispensabilă pentru șoferii români din întreaga Europa.
  • Pot să își facă prieteni noi colegi, aplicația Maponia are o secțiune destinată socializării. Deși momentan această secțiune este încă în lucru, pe viitor aplicația va avea un fel de „Facebook” în care toată lumea o să, poată comunica și interacționa cu toată lumea. Deja se pot face postări, se pot pune poze din anumite POI-uri pe care ceilalți utilizatori ai aplicației să le aprecieze.
  • Aplicația Maponia nu costă niciun ban, este disponibilă GRATUIT în PlayStore și AppStore. Unul dintre cele mai mari avantaje ale aplicației, faptul că este gratuită, l-am lăsat la urmă pentru așa cum într-un film, punctul culminant e întotdeauna aproape de final, așa și într-un articol ce-i mai bun trebuie lăsat la urmă. Atâta tot. Descărcați aplicația și bucurați-vă dea ea, este gratuită.

Funcții viitoare Maponia

După cum spuneam mai sus, aplicația Maponia destinată șoferilor români din Europa este încă în dezvoltare. Am putea să numim faza beta, ca la jocuri. Pe viitor, în cadrul Maponia vom mai vedea opțiunea de configurare rută (adică navigator), comunicare și localizare LIVE (comunicare cu colegii aflați la diverse locații precum parcări, benzinării, POI-uri din aplicație în timp real), modul de socializare despre care v-am spus și mai devreme că va fi ceva asemănător Facebook.

Un aspect foarte important legat de aplicația Maponia este faptul că pe viitor, utilizatorii care vor adăuga POI-uri vor fi recompensați. Deocamdată nu știe nimeni cum va funcționa treaba și despre ce este vorba, însă una dintre funcționalitățile viitoare se numește recompensarea utilizatorilor.

Recomandări pentru îmbunătățirea aplicației

  1. Funcție pentru a vedea în timp real dacă sunt locuri libere în parcări
  2. Afișarea datelor satelit latitudine – longitudine pentru toate POI-urile
  3. Recompensarea utilizatorilor care bagă cele mai multe POI-uri

Articole Asemănătoare

Meseria de camionagiu poate să fie și foarte periculoasă, nu doar băno... În România tinerii și oamenii în general pleacă să lucreze în transporturi pe camioane din cauza banilor. Să nu o dăm cotită că vezi doamne, ce mare pasiune au românii pentru TIR-uri, cum le-a plăcut lor de mici să se joace cu cam...
Ce trebuie urmărit atunci când cumperi un camion second hand? Transporturile în România deși aparent sunt în moarte clinică, statisticile DRPCIV ne demonstrează că lucrurile nu stau chiar așa. De fapt, atunci când ai înmatriculate în medie 1200 de camioane pe lună în România, poți spune oric...
Ce trebuie să urmărești într-un anunț de angajare pentru meseria de șo... Vrei să te angajezi șofer de camion în străinătate? Nu ești singurul. Tot mai mulți tineri îmbrățișează această meserie frumoasă (dar grea) de șofer profesionist în străinătate, acolo unde salariile sunt oarecum decente față de Ro...
De ce am cumpărat un hanorac și o cană Cri Riz Mi-am cumpărat un hanorac și o cană Cri Riz pe care am dat undeva la 116 lei. Ambele obiecte, cu tot cu transport. Dacă vă întrebați de ce am făcut o asemenea „investiție” o să fiu scurt și la obiect: doresc să cumpăr lucruri de l...
Cum repari furtunurile de aer de la remorcă dacă le rupi din greșeală?... Să fii șofer profesionist nu e lucru simplu, se pot întâmpla o grămadă de nebunii pe parcursul unei zile normale de livrare, chiar dacă ai zeci de ani de experiență în spate. Una dintre cele mai interesante defecțiuni pe care l...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.