Acasă Colțul camionagiilor Este COMUNITATEA o pușcărie la care oamenii se duc de bună voie...

Este COMUNITATEA o pușcărie la care oamenii se duc de bună voie și nesiliți de nimeni?

3458
0

Am încercat de multe ori să-mi imaginezi că lucrez pe COMUNITATE. Stau 3 luni plecat și vin acasă câteva săptămâni. După care iar plec 3 luni. Și tot așa, în sistem semi-marinăresc. Inițial, când am luat eu permisul de conducere, acum vreo 10 ani, și aveam de gând să plec pe camion, îmi surâdea ideea. Acum, la 30 de ani, nu cred că mi-ar mai place. Cred că dacă stai plecat cu lunile începi să te simți singur, începi să te simți ca Robinson Cursoe, naufragiat pe o insulă pustie de pe care nu poate evada.

Comunitatea este un fel de pușcărie la care oamenii se duc de bună voie și nesiliți de nimeni și nu spun chestia asta cu scopul de a denigra sau de a jigni pe cineva. Din contră, am un respect deosebit pentru oamenii care rezistă în acest sistem deloc pro-socializare.

Cine sunt oamenii care fac de obicei comunitate?

  • oameni care au mari probleme financiare și care se văd salvați de cei 1500 de euro cu care rămân pe cont după o lună de muncă.
  • oameni care vor să fugă de probleme sau de trecut, oameni care au nevoie de un restart în viață, oameni care sunt dezamăgiți și vor să fie singuri o perioadă
  • tineri care au chef de aventură și care vor să vadă Europa, oarecum imaturi și naivi. Nu-și dau seama că acest stil de muncă va dezavantaja pe viitor
  • oameni care au deja o vârstă și o experiență în șoferie, familie acasă cu copii mari.
  • oamenii care din diferite motive nu pot să emigreze într-o țară străină alături de familie. Emigratul presupune o lună/an concediu, în timp ce comunitatea te aduce acasă mult mai des.

În realitate, fiecare este liber să lucreze cum vrea, unde vrea și unde poate. Există și oameni care s-au obișnuit pe comunitate, care au făcut un stil de viață din acest mod de lucru pe camion și care nu au nicio problemă în a sta plecați cu lunile de-acasă. S-au obișnuit și cu condițiile dure, căci practic aici este cea mai mare problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.