Acasă Colțul camionagiilor De ce vă intitulați școli de șoferi dacă faceți 3-4 ore de...

De ce vă intitulați școli de șoferi dacă faceți 3-4 ore de conducere?

2526
2

Majoritatea școlilor de șoferi din România, în special pe parte de categorii grele, sunt o glumă proastă. Cei care au obținut permisul de conducere categoriile C, CE, D, DE pot confirma faptul că n-au prea făcut ore de conducere. Probabil sunt și oameni care au reușit să facă 20-30 de ore cu camionul sau cu camion + remorcă, însă prea puțini.

Majoritatea am trecut prin școala de șoferi pentru categorii grele precum gâsca prin apă și sincer să fiu, nu mi se pare normal. Eu pentru categoria C am făcut vreo 4-5 ore.

Întrebarea mea este cum naiba se pot intitula unele entități comerciale „Școli” din moment ce nu învață nimic pe nimeni? Sau dacă învață, învață insuficient…

Eu de exemplu, mă dau exemplu tot pe mine ca să nu mai existe discuții, am vrut să fac 30 de ore de conducere în școala de șoferi categoriile C, CE iar școala de șoferi a refuzat categoric, era prea aglomerată ca să se ocupe atâtea ore de mine. M-au chemat la 4 ore înainte de examen cu 2 zile și aia a fost… O bătaie de joc. Ce garări la rampă, ce manevre? Vă dau cuvântul meu că dacă aș avea puterea aș desființa școlile de șoferi care promovează astfel de practici. Ce să înveți tu ca viitor șofer profesionist în 4 ore?

E drept, s-a ajuns aici și din cauza elevilor, care au venit în școli la pachet cu mentalitate „Eu știu să conduc, nu vreau să fac multe ore” iar școlile s-au adaptat… S-a ajuns la o mică înțelegere care acum este în detrimentul calității șoferului ieșit din școală.

2 COMENTARII

  1. Acest fapt il pot confirma si eu. In momentul de fata sunt in pregatire pt cat C. Am facut 4 sedinte si sa zic Doamne ajuta daca mai prind una inainte de examen. Ma gandesc serios sa fac cat CE la alta scoala, partea proasta este ca am achitat integral scoala pentru ambele categorii. Nu stiu daca o sa imi pot recupera banii pt cat CE.

  2. Băieţi, arfi o posibilitate de a rezolva această problemă. Dotarea autovehiculelor de şcoală auto, inclusiv cele de categoria B, cu cameră video auto prin care, pe cardul tău micro SD, să se înregistreze şedinţele de conducere auto. După terminarea cursurilor, cu ocazia depunerii dosarului pentru participarea la examenul auto anexezi şi cardul SD prin care faci dovada că intradevăr a făcut exact atatea ore de conducere cât prevede legea. Cred că era vorba ca printr-un ordin al ministrului să se prevadă obligativitatea ca la examenul de conducere şedinţa de conducere în prezenţa examinatorului să fie înregistrată video. Se poate dispune ca şi şedintele de conducere în prezenţa instructorului să poată fi înregistrate. Scolile nu şi-ar mai permite să încaseze tariful pentru 30 de ore şi să facă efectiv mai puţine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.