Home Colțul camionagiilor Care ar trebui să fie salariul corect al unui șofer comunitar?

Care ar trebui să fie salariul corect al unui șofer comunitar?

6622
0

Comunitatea – un mod de a efectua transport deloc sănătos, din multe puncte de vedere, mai ales pentru șoferi. Cu toate acestea, majoritatea șoferilor români profesioniști lucrează pe comunitate din motive pe care dacă ei le consideră întemeiate, noi nu trebuie să le comentăm. Fiecare om este liber să trăiască exact așa cum dorește el, faptul că există și variante de lucru mai bune decât comunitatea și șoferii nu migrează către acestea, este o cu totul altă problemă în care n-ar fi bine să ne băgăm.

E ușor să judecăm pe X sau Y dar e greu să înțelegem că nu toată lumea poate să-și pună întreaga viață într-un geamantan, și să se mute în Germania, de unde să nu se mai întoarcă acasă niciodată. Din păcate, salariile pentru acest stil de muncă, pentru comunitate, nu sunt ele corecte. Sunt de părere că șoferii care lucrează pe comunitate ar trebui să aibă un cu totul alt salariu, după cum urmează…

Care ar trebui să fie salariul corect al unui șofer comunitar?

Salariul pe cartea de muncă: 4000 RON BRUT – astfel încât să aibă și el PENSIE când n-o să mai fie bun de nimic, la bătrânețe când n-o să se mai poată da nici măcar jos din pat.

La acest salariu, ar trebui să se adauge neapărat sporul numit SPORUL DE RISC ȘI SUPRASOLICITARE NEUROPSIHICĂ, în valoare de 50% din salariul BRUT. Este un spor pe care știți cine-l primesc în România? Funcționarii publici de la ghișee. Dacă niște putori incompetente primesc un astfel de spor, șoferul român care chiar muncește, și muncește de-i sar capacele, de ce să nu-l primească? Și e o meserie chiar cu risc, și cu suprasolicitare neuropsihică. Meseria de șofer profesionist este una periculoasă și grea.

Diurna – aici ar fi multe de discutat. Din punctul meu de vedere, diurna unui șofer comunitar ar trebui să fie 150 de euro/zi. Stați, nu dați cu pietre. Banii ăștia ar trebui să pună capac discuțiilor de genul unde doarme, unde mănâncă, unde se spală șoferul comunitar. Ar ajunge pentru toate și cred că ar schimba fundamental modul în care se face comunitate în ziua de azi. Știu, probabil nu se va întâmpla niciodată dar așa consider eu că ar fi o plată normală. Este o meserie grea care TREBUIE plătită fraților.

Timpul petrecut pe comunitate – din punctul meu de vedere, fiecare ar trebui să stea cât vrea. Dacă vrea să stea o lună, o lună să stea, care vrea trei, să stea trei. Timpul liber însă ar trebui să fie egalul celui stat pe comunitate. Nu stai 3 luni acolo și 2 săptămâni acasă, că aia deja nu mai e viață. Te sălbăticești, te îndepărtezi de oameni.

Previous articleMobilierul pentru dormitor – avantaje ale celui realizat la comanda
Next articleCât de grea este în realitate munca de șofer profesionist?
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here