Cei care doresc să muncească pe comunitate au și această opțiune: bascula. De fapt, mulți tineri ar dori să înceapă pe basculă pentru că din punct de vedere al muncii fizice, e mai bine. La basculă nu ai chingi de pus, nu ai cum să faci 3-4 încărcări pe cursă și așa mai departe. Ideea e că această muncă pe basculă, nu este recomandată începătorilor din mai multe motive care se regăsesc și în clipurile lui Mihai Ionel din acest articol.
Dezavantaje principale basculă, pe comunitate:
- praful permanent care se face
- tonajul cu care circuli mereu
- încărcările și descărcările
Praful e normal să se facă, mărfurile sunt vrac. Cu bascula se transportă de la porumb la pământ de flori, majoritatea mărfurilor vrac ce nu necesită condiții speciale de ambalare și transport. Tonajul este o problemă pentru începători întrucât combinația dintre lipsa de experiență + tonaj poate să ducă foarte simplu la o tragedie. Mihai Ionel NU RECOMANDĂ sub nicio formă bascula pentru începători.
Încărcările și descărcările sunt o problemă pentru că marfa trebuie luată ori din vreo carieră, ori de la oameni de-acasă și vă dați și voi seama prin ce hăuri trebuie să te bagi ca să ajungi acolo, de cele mai multe ori GPS-ul nu are cum să te ajute. Nici măcar cei de la Garmin nu au de unde să știe că nebunii au făcut potecă-n pădure, în vârf de munte, și acolo la capătul potecii s-au gândit să facă și o fermă de ceva, orice…
Așadar, total nerecomandată bascula pentru începători, mai ales pentru comunitate. Dacă ar fi ceva local poate ar mai merge. Din punctul meu de vedere la cât este de dificilă această muncă pe basculă pe comunitate, ar trebui plătită mult peste un salariu mediu de șofer profesionist. Aveți mai joc clipuri marca Mihai Ionel, cu basculanta, pe comunitate, cu ajutorul cărora vă puteți da seama foarte clar dacă ar fi o idee bună să acceptați un job într-un asemenea domeniu.
Dl. Ciocan, mulțumesc pentru acest articol!