Acasă Colțul camionagiilor Ce salariu ar trebui să aibă un șofer profesionist român astfel încât...

Ce salariu ar trebui să aibă un șofer profesionist român astfel încât să rămână să lucreze în România?

2615
0
salariu

Daniel Cimpoeru a adresat pe LIVE o întrebare destul de bună șoferilor profesioniști care lucrează dincolo de granițe: ce salariu ar trebui să aibă un șofer profesionist român astfel încât să fie mulțumit, să rămână să lucreze în România?

E o întrebare destul de bună dacă stăm să ne gândim puțin pentru că nici în străinătate nu umblă câinii cu covrigi în coadă. Într-adevăr, banii sunt mai mulți dar intervin cheltuieli cu chiria, problema cu limba străină, cu distanța față de familie și așa mai departe.

Chiar merită compromisul? Chiar merită să pleci din România și să lucrezi în străinătate? Mai există un adevăr însă, foarte mulți șoferi români aleg să plece nu neapărat pentru bani, cât pentru liniște, pentru siguranța zilei de mâine, pentru a pune capul liniștiți pe pernă. În România nu doar plata proastă e problemă, ci și ilegalitățile pe care șoferii sunt nevoiți să le facă pentru a-și menține un loc de muncă, pentru a primi banii puțini.

Desigur, nu te obligă nimeni să faci ilegalități, nu te obligă nimeni să rămâi angajat la acea firmă dar ce faci de exemplu dacă locuiești într-un oraș mic de provincie unde nu prea sunt firme de transport sau dacă sunt, toate sunt rezervații naturale de maimuțe „ocrotite de lege”? Nu începi să te muți, să te duci în alt oraș? Ba da… Și dacă tot ești dispus să-ți schimbi domiciliul, nu ești mai tentat să o faci direct în străinătate? Ba da…

Ei bine, aici e de discutat… Urmăriți clipul lui Daniel și la final lăsați un comentariu despre cum credeți voi că ar trebui să fie meseria asta de șofer profesionist în România, ori la patron român. Salarizare – bani, pensie, drepturi, ore lucrate, etc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.