Acasă Colțul camionagiilor Nu e criză de șoferi, e criză de umanitate!

Nu e criză de șoferi, e criză de umanitate!

10302
2
transporturile românești

Se tot vehiculează online că ar fi o criză de șoferi cum nu s-a mai văzut, atât în România cât și în Europa. Pe OLX de exemplu sunt în acest moment 8500 anunțuri de angajare pentru șoferii active, iar pe site-urile celor mai mari companii de transport marfă din România, există mereu anunțuri de angajare (la fel și pe paginile lor de Facebook). În mod normal, atunci când cererea e mai mare decât oferta, prețul crește. Așa spune regula de bază a comerțului și până la urmă și munca propriu-zisă tot comerț este. Omul își vinde timpul său, se pune la dispoziția altuia.

Ei bine, în transporturi se pare că deși cererea e mai mare decât oferta, prețul, adică salariul nu crește. De ce? Păi răspunsul e simplu: nu este criză de șoferi, este criză de umanitate. E criză de umanitate din partea celor care angajează. Nu vor efectiv să scoată mai mulți bani din buzunare și atât timp cât încă mai găsesc să angajeze începători pe 1000-1500 de euro/lună, de ce ar face-o?

E incredibil când stai și te gândești ce soartă avem și noi, ca nație. Nu ne jumulesc, nu ne jupoaie străinii de bani, suntem sclăviți tot de români de-ai noștri atunci când vine vorba despre muncă. Există o lipsă totală de umanitate în rândul românilor mai ales atunci când vine vorba despre a face bani. Mulți sunt în stare să calce pe cadavre, să-și bată joc de toată lumea, doar să facă bani. Am devenit mult prea egoiști și mult prea avari ca să ne mai pese de cei din jur, din păcate.

Nu am să înțeleg niciodată câtă lipsă de umanitate trebuie să existe într-un om astfel încât să cheme la muncă alt om, care-și lasă acasă familie, și să-l plătească cu 1500 de euro pe lună doar pentru că-i începător. Ori să caute să-i oprească din banii munciți prin fel de fel de ilegalități, ori să nu-i mai dea efectiv niciun ban, că sunt atâția șoferi care au luat țeapă totală de la fel de fel de firme… E ca și cum ai vinde medicamente contrafăcute unui om bolnav de cancer. Cam pe-acolo e nemernicia.

2 COMENTARII

  1. La câte taxe plăteşte un angajator român de unde să dea salarii competitive şi apoi să poată rămâne şi cu profit?
    Domnule Alex Ciocan, aşa-i că nu aveţi nici o treabă cu antreprenoriatul în România? Că dacă aveaţi ştiaţi despre ce vorbesc.

    • Dle. Mircea, dacă antreprenorul nu poate să dea salarii decente, să se apuce de altceva. Nu este obligatoriu să fim antreprenori. Cum am mai spus, dacă ești un bun șofer nu este cert faptul că vei fii si un bun antreprenor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.