Acasă Colțul camionagiilor Exercițiu de imaginație. Care va fi transportul viitorului din moment ce camioanele...

Exercițiu de imaginație. Care va fi transportul viitorului din moment ce camioanele și autostrăzile devin depășite?

1312
0
transportul viitorului

Urmăresc cu mare interes ce se întâmplă prin țările dezvoltate ale Europei gen Marea Britanie, Germania, Franța. Luând în considerație condițiile de muncă tot mai proaste pentru șoferi, criza în sine cu forța de muncă, drumurile tot mai aglomerate și incapacitatea administratorilor de drumuri în a ține pasul cu cerințele transportului modern, cred că putem fi cu toții de acord că mulți ani, în acest mod nu se va mai putea continua. Nevoia, cerința pentru transportul rutier este în creștere iar construcția de autostrăzi nu poate ține pasul cu aceasta.

E doar o chestiune de timp până când drumurile vor fi complet blocate, efectiv nu va mai exista loc pe stradă pentru circulație. Va fi mașină lângă mașină, camion lângă camion. Populația globului crește, industria se dezvoltă și are nevoie de materii prime, are nevoie de transporturi. La fel și consumul individual.

Se tot fac probe și teste pentru camioane electrice  și autonome dar din punctul meu de vedere, acestea nu vor rezolva problema aglomerației de pe șosele. Vor rezolva probabil doar partea cu forța de muncă. Cred că trebuie să sărim complet această etapă a camionului electric autonom.

Cred că este necesar dezvoltarea unor hub-uri dedicate pentru transportul de marfă, separate de tot ce înseamnă autostrăzi și transport la comun. Și de ce nu, poate peste câțiva zeci de ani, chiar teleportarea mărfurilor din A în B. După cum știm, teleportarea la nivel cuantic a fost dovedită de către cercetători așa că deși pare o soluție desprinsă de pe nava USS Enterprise a căpitanului Picard, e mai aproape de realitate decât ne imaginăm noi. Și până la urmă de ce să nu credem în soluții care par imposibile?

Cine ar fi crezut acum 100 de ani că astăzi vom avea internet sau smartphone?

Voi ce credeți despre acest subiect? Care credeți că va fi viitorul transporturilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.