Acasă Colțul camionagiilor Acolo unde se termină omenia, apare nemernicia

Acolo unde se termină omenia, apare nemernicia

2480
0
omenia

Omenia – o trăsătură de caracter atât de scumpă la vedere atunci când în peisaj se întâlnește românul și banul. Cine a zis că străinii ne vor răul și că vor să ne sclăvească a cam încurcat borcanele, aceste acțiuni cad de cele mai multe ori tot în sarcina semenilor noștri. Celor lipsiți de omenie mai corect zis. Circulă pe interneți această poză în care un dispecer pe nume Adam, trimite un mesaj șoferilor în care le cere să tragă și ei camioanele pe la umbră astfel încât să nu mai fie nevoiți să folosească aerul condiționat. Dispecerul cu pricina numește acest gest „abuz”.

Iată cum pentru unii, sunt mai importanți câțiva litri de motorină decât sănătatea și securitatea șoferului. Și culmea, această lipsă de omenie este cu atât mai gravă cu cât ne dăm seama de faptul că ordinul se dă probabil dintr-o clădire în care nu se coace nimeni, din contră. Oamenii stau la cămașă acolo, la calculator, câteva ore pe zi, după care se duc acasă unde nu le impune nimeni o utilizare moderată a aparatului de aer condiționat. Din păcate încă mai există astfel de companii, astfel de oameni care sunt în stare să calce pe cadavre doar să economisească niște bani.

Aceste gesturi se încadrează cu brio la operațiunea numită în sens larg, jumulitul șoferului. Compania trage cât poate de mult pe șofer, îi limitează până și folosirea aerului condiționat când afară sunt +42 de grade Celsius, iar în cabină se adună probabil +55 de grade Celsius. Nu le pasă că oamenii pot să se îmbolnăvească sau chiar să moară din cauza căldurii, lor le pasă de acei câțiva litri de motorină pe care-i toacă aerul condiționat. Nu înțeleg de ce în secunda doi, această companie a mai avut oameni la muncă. Ei nu merită să aibă angajați, nu merită să existe pe piață măcar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.