Home Colțul camionagiilor O lecție de viață – cu Daniel Cimpoeru. De ce e bine...

O lecție de viață – cu Daniel Cimpoeru. De ce e bine să cunoști legile șoferiei?

3044
0
Daniel Cimpoeru

Daniel a povestit ieri pe un LIVE ce a pățit cu un fost angajator pe care l-a acționat în judecată în urmă cu vreo 3-4 ani. Pe-atunci, badea era un șofer destul de neinformat, ca mulți alții. Asculta de dispeceri să pună tahograful pe pat atunci când stătea la alimentat sau la încărcat și multe altele.

Ei bine, el spre deosebire de alții, s-a trezit și și-a dat seama că tahograful pus pe pat atunci când muncește nu-i aduce decât pagubă. O pagubă de vreo 6000 de euro într-un an de zile, așa cum a precizat în clipul de mai jos. Evident, dacă pui tahograful pe pat nu mai ai nicio șansă în instanță dacă ai pretenția ca angajatorul să-ți plătească orele suplimentare. Pentru că, evident, patul = pauză și nimeni nu este răspunzător de mânuirea tahografului în afară de șofer. Daniel știa că va pierde procesul, din 2016 până în prezent a pus mâna pe carte și a devenit unul dintre maeștrii legislației. Îi spunem așa chiar dacă nu-i place, este un adevăr.

E de apreciat faptul că badea vine online cu asemenea situație, în mod normal, alții ar fi ascuns sub preș rușinea asta și nu ar fi adus-o niciodată în discuție. Daniel e dispus să suporte oprobiul public chiar dacă acțiunea s-a întâmplat în vremurile în care nu era tobă de carte, în speranța că alții vor învăța ceva din această pățanie. Este o adevărat lecție de viață din care cu toții avem de învățat.

Legislația este foarte importantă. Cunoașterea ei te poate salva de multe probleme și implicit de pagube de mii de euro făcute de patroni/administratori/dispeceri. Nu zice nimeni că șoferii trebuie să fie tobă de carte, dar măcar esențialul să-l cunoască, chestiile astea legate de tahograful pus pe semne incorecte. Iată câtă pagubă poate aduce la buzunar folosirea incorectă a tahografului. Nu mai ai cum să dovedești că ai muncit dacă tu stai numai pe pat peste tot.

Aveți mai jos clipul în care Daniel vorbește despre această problemă. Poate cineva o să învețe din această greșeală și nu va fi nevoit să simtă biciul pe propria cocoașă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here