Acasă Colțul camionagiilor Dacă ar fi trăit Caragiale, sigur ar fi scris vreo grozăvie și...

Dacă ar fi trăit Caragiale, sigur ar fi scris vreo grozăvie și despre șoferii profesioniști

1210
0
șoferii profesioniști

Băi fraților, poate că o să fie un articol ceva mai răutăcios dar dacă-l veți citi până la final veți vedea că poate am dreptate. Am observat nu chiar din umbră ce se petrece în breasla aceasta a șoferilor profesioniști, mai bine de 3 ani.

Și am ajuns la o concluzie destul de sumbră: nu e bine, lucrurile nu merg spre mai bine, salariile sunt mici, țepele sunt multe, se dorește o schimbare dar atunci când cineva încearcă să miște lucrurile din loc, este luat cu „huăăăă” și batjocură și este gonit de pe scena online-ului, singura care pare să mai păstreze tangențe cu omul șofer.

Oamenii doresc schimbare, dar nu vor nici să pună osul la treabă, nici să lase pe alții care sunt oleacă mai impulsivi.

„Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica” – este o replică celebră dintr-o piesă de Caragiale, care dacă ar fi trăit în ziua de azi, cu siguranță ar fi scris o piesă de teatru și cu șoferii români, care așteaptă de ani de zile ca cineva să schimbe lucrurile în această branșă.

Ei bine, în ultimii 3 ani i-am cunoscut pe Daniel Cimpoeru, pe Mihai Erdei, am auzit de sindicatul SSDB și de multe alte entități care au avut gânduri bine pentru șoferul profesionist. Evident, când oamenii au început să apară prin online cu iz de schimbare, culmea, cei care au cerut schimbarea au început să le dea la gioale.

Ar fi o poveste destul de comică dacă nu ar fi și tragică și ridicolă în același timp. Adică vrem schimbare, dar suntem și pretențioși la cei care vor să o aducă. Nu contează că oamenii au intenții foarte bune și că, spre deosebire de alții, chiar le pasă de soarta șoferului român. Vă spun cu toată sinceritatea că eu personal NU CUNOSC om căruia să-i pese mai mult de soarta șoferului român, decât lui Mihai Erdei.

Nu știu pe cine așteaptă șoferii români astfel încât să-i permită schimbarea pe care tot ei o cer. Un Hristos fără de pată al camioanelor, habar nu am. Cert este că atât timp cât oamenii vor continua să-și taie singuri creanga de sub picioare, nimic nu se va schimba, indiferent cine ar intenta schimbarea. E prea multă ură și prea multă ranchiună gratuită printre șoferi, și atât timp cât oamenii sunt dezbinați, nu va putea nimeni să schimbe ceva. Totul se rezumă la unitate.

Asta am avut-o pe suflet de spus, demult. Și am zis-o. Acuma, cine s-o supăra, să-i fie de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.