Acasă Editorial Milogi la trecerea pentru pietoni – soarta românilor care nu circulă cu...

Milogi la trecerea pentru pietoni – soarta românilor care nu circulă cu mașina

1407
0
trecere

Am observat ieri o chestie destul de interesantă și nu cred că este un moft local, am o vagă bănuială că se întâmplă treaba asta peste tot în România. Am observat că puțini șoferi mai au obiceiul să oprească la trecerea pentru pietoni și astfel să permită celor care n-au mașină, să treacă și ei strada.

Pietonii stau efectiv ca milogii și așteaptă un șofer cu bun simț și cu respect pentru legile de circulație, să oprească, și astfel să le permită traversarea.

Nu aș vrea să exagerez, dar cred că dacă s-ar pune camere de luat vederi la fiecare trecere de pietoni din România și s-ar suspenda permise în baza imaginilor video, peste jumătate dintre șoferii români ar rămâne și ei pietoni, ar ajunge și ei milogi, peste noapte.

Chestia asta pornește de la educație mai mult, nu de la educația rutieră, ci de la cei 7 ani de-acasă. Atunci când ești nesimțit și egoist, și nu te amendează nimeni vreodată orice-ai face cu mașina, te transformi așa într-un fel de Gigi Becali al șoselelor. Nu mai respecți pe nimeni și nimic.

Răutatea, prostia, egoismul și ura din societate sunt componentele principale ale acestei probleme. Oamenii se gândesc doar la propria persoană, nu mai dau doi bani pe cei din jur. Nu mai contează pentru unii că ei au mașină și că ajung pe ploaie în 5 minute dintr-un capăt în celălalt al orașului, nu mai contează că pietonii stau precum milogii la trecere, pe ploaie, și se udă.

Cei care au confort nu mai dau 2 bani pe cei care sunt mai puțin norocoși. Românii s-au umplut de-o mentalitate care-i împiedică să dea orice de la ei, chiar și prioritate celor care se adună uneori cu zecile la trecerile de pietoni. E, dacă era ceva de luat, ai fi văzut șoferii români cum stau la coadă ca la mici și moaște în jurul trecerilor. Că așa s-a învățat românul în ultimii ani, să fie egoist, să vrea de toate dar să nu dea nimic de la el.

Nu mai zic despre ciobanii care pun frâne violente sau claxonează de nervi atunci când un pieton îndrăznește cumva să își facă curaj să traverseze strada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.