Acasă (P) Investiția în cauciucuri de iarnă – o investiție în siguranță

Investiția în cauciucuri de iarnă – o investiție în siguranță

857
0
cauciucuri de iarnă

Discutam ieri cu un amic de-ai mei, se plângea de faptul că vine iarna și că trebuie să-și cumpere cauciucuri de iarnă pentru a lui mașină. Spunea că dacă nu-și cumpără și-l prinde Poliția cu cele de vară, primește amendă mai mare decât valoarea cauciucurilor în sine și nici așa nu este bine. I-am dat dreptate, nu aveam cum să nu-i dau, dar m-a surprins un pic motivul pentru care unii oameni (că doar n-o fi singurul) decid să-și cumpere cauciucuri de iarnă pentru mașină. Efectiv, se tem de amendă.

Investiția în cauciucuri de iarnă – o investiție în siguranță

Fraților, SIGURANȚA voastră, și a celor pe care-i transportați cu acea mașină trebuie să fie pe primul loc. Și trebuie să vă gândiți la chestia asta. Cred că cine a spus mai demult că românului nu-i e frică decât de par, nu a greșit cu nimic. Se pare că mulți oameni se gândesc doar la amenda pe care o pot încălța de la poliție, nu de faptul că pot să derapeze și să ajungă printr-un șanț, ori în cel mai rău caz, direct pe lumea cealaltă.

Cauciucurile de iarnă sunt o investiție în siguranță pe care toți șoferii trebuie să o facă, mai ales la cât de îngrijite sunt drumurile noastre pe timp de iarnă. Evident, mulți dintre concetățenii noștri care caută să scape de amendă se duc și umflă buzunarele celor care vând cauciucuri uzate la mâna a doua, în loc să mai pună un pic și să le cumpere noi din magazine, ăsta este un obicei mai mult decât… în fine, vom discuta despre el cu altă ocazie. Chiar sunt curios dacă o mai exista în alte țări afacerea asta cu cauciucuri second hand. Dacă a mai văzut-o cineva pe mapamond, să ne dea și nouă exemplu.

Am mai auzit acest plânset al șoferului român și în cazul scaunelor auto pentru copii. Fel de fel de părinți „responsabili” își cumpără și își instalează în mașină scaunul mai mult de frica amenzii, nicidecum pentru a-și proteja copilul în caz de accident. Ei sunt adevărați zei ai șoselelor și sunt capabili să evite absolut orice pericol, nu?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.