Home Colțul camionagiilor Încă mai există mentalitate patronală de tip „Lasă camionul acolo și du-te...

Încă mai există mentalitate patronală de tip „Lasă camionul acolo și du-te acasă, că trimit alt șofer”

1768
0
mentalitate

Circulă pe internet niște imagini cu o ceartă între un șofer și un patron. Șoferul nu vrea să mai muncească întrucât nu-i erau plătite orele suplimentare, iar patronul îi spune să lase camionul acolo și să plece acasă, camionul urmând să fie preluat de alt șofer. Da, se spune că ambii au greșit în abordare dar pe mine altceva mă surprinde: mentalitatea patronală de tip „Lasă camionul acolo și du-te acasă, că trimit alt șofer”. Eu credeam că s-au dus vremurile în care se dădeau șoferii afară pe bandă rulantă pe motiv că „așteaptă 10 la poartă să se angajeze”.

Nu se știe cum, nu se știe de unde, iată că tot apar oameni pe la porțile companiilor de transport. Tot vrea lumea cu orice preț să lucreze pe camion. Nu din pasiune evident, ci din cauza banilor. Stau și mă întreb dacă va dispărea vreodată din mentalitatea patronilor ideea asta că șoferul este ca o piesă de schimb. Păi atât timp cât tot găsesc piese de schimb, probabil că nu. Și e strigător la cer, pentru că din cauza celor care sunt dispuși să înghită orice pentru celebra mie de euro, șoferii buni, care-și cunosc drepturile și care doresc decență și respect și salarizare corectă, nu-și mai găsesc locul.

Nu ai cum tu, ca șofer care știi cât valorează munca ta să te lupți cu o gloată de pripași semi sălbatici care n-au văzut în viața lor 1000 de euro în mână, și care pentru acea mie sunt capabili să dea în program de fiecare dată când sună telefonul, iar pe display apare un cuvânt care începe cu litera Ș. Tu vei fi mereu dat la o parte din companie și mazilit pentru că, la poartă sună mereu cineva care-i dispus să facă orice pentru o mie de euro în buzunar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here