Acasă Colțul camionagiilor CONDUCEREA FĂRĂ CARDUL TAHOGRAFIC

CONDUCEREA FĂRĂ CARDUL TAHOGRAFIC

7275
0
CONDUCEREA FĂRĂ CARDUL TAHOGRAFIC

Articol furnizat de Toot Danny

În anumite situații suntem nevoiți să conducem un vehicul dotat cu tahograf digital fără cardul tahografic, NUMAI în caz de DETERIORARE, FUNCȚIONARE DEFECTUOASĂ, FURT SAU PIERDEREA acestuia. Conducătorul auto este obligat să solicite înlocuirea cardului tahografic în termen de ȘAPTE ZILE CALENDARISTICE autorităților competente ale statului unde își are reședința curentă (Art 29.4 Reg CE/2014/165).

Astfel, conducătorul auto poate muncii fără card tahografic MAXIM 15 ZILE CALENDARISTICE sau o perioadă mai lungă dacă este necesar pentru intoarcerea la locația sa de bază cu condiția să poată proba imposibilitatea folosirii cardului tahografic (Art 29.5 Reg CE/2014/165).

NU ESTE PERMIS conducerea unui vehicul cu cardul tahografic EXPIRAT chiar dacă unele state membre fac anumite excepții (la nivel național doar), aceasta numai în cazul în care cardul tahografic a fost solicitat în timpul și forma prevăzută de lege.

PERIOADA DE SERVICIU FĂRĂ CARD TAHOGRAFIC

Pașii care trebuiesc urmați în caz de deteriorare, pierdere, furt sau funcționare defectuoasă a cardului tahografic :

1) Introducem simbolul țării (comunitatea autonomă în cazul Spaniei) unde începem perioada de serviciu (Art 34.7 Reg CE/2014/165).

2) Înainte să începem activitățile, imprimăm un tiket activități zilnice vehicul/24h. Scriem pe verso numele și prenumele complect, numărul cardului sau al permisului de conducere și îl semnăm (Art 35.2.a Reg CE/2014/165).

3) Introducem simbolul țării (comunitatea autonomă în cazul Spaniei) unde terminăm perioda de serviciu (Art 34.7 Reg CE/2014/165).

4) După terminarea perioadei de serviciu și a introducerii simbolului țării de închidere, imprimăm activități zilnice vehicul/24h, scriem pe verso numele și prenumele complect, numărul cardului sau a permisului de conducere și îl semnăm (Art 35.2.b Reg CE/2014/165).

Documentele imprimate se păstrează timp de 28 de zile și ziua în curs pentru a putea justifica activitatea sa zilnică la un control rutier de către un agent autorizat (Art 36.2 Reg CE/2014/165).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.