Acasă (P) Școala de Șoferi Categoria C – mai merită să te faci șofer...

Școala de Șoferi Categoria C – mai merită să te faci șofer profesionist în 2021

1796
0
SOFER PROFESIONIST

O întrebare foarte bună dacă stăm să ne gândim la vremurile pe care le trăim în acest moment. Există probleme din cauza pandemiei de COVID 19, există probleme din cauza Pachetului de Mobilitate, există probleme cu celebra „criză de șoferi” care deși există și este de necontestat, din punct de vedere salarial, nu pare că am avea de-a face cu o criză a forței de muncă. 

Așadar, mai merită să investești timp și bani în școala de șoferi categoria C? Adică merită să devii șofer profesionist în 2021? 

În primul rând, trebuie să precizăm faptul că meseria nu trebuie aleasă în funcție de beneficii, ci în funcție de pasiune. Adevărul este că în ziua de azi, foarte mulți dintre cei care acced în meseria de șofer profesionist, nu au înclinație pentru așa ceva. Se gândesc doar la salariile oarecum mai mari decât în alte domenii pe care le pot accesa. Din acest motiv, calitatea angajatului a scăzut, salariile au scăzut, nu există unitate și nici încredere în sindicate. 

Meseria de șofer profesionist trebuie să fie oglinda unei pasiuni

Din punctul meu de vedere, oricum cei care nu au o pasiune pentru șoferie nu rezistă prea mult în această meserie, care nu este deloc una ușoară așa cum se vehiculează. Nu este deloc simplu să conduci undeva la 10 ore pe zi, să stai efectiv în picioare uneori chiar și 15 ore pe zi. Cei care doresc să devină șoferi profesioniști ar trebui să se documenteze foarte bine despre această meserie, despre cerințele ei, despre dezavantajele ei, pentru că sunt destul de multe. 

Dacă vrei să devii un șofer profesionist bun, mergi la o școală de șoferi de calitate

Dacă totuși îți place să conduci, dacă nu ai o problemă cu faptul că vei fii plecat multe zile de acasă, dacă ești genul de om capabil să aibă grijă de el, atunci cu siguranță este o idee bună să te înscrii la o școală de șoferi categoria C. Meseria de șofer profesionist este o meserie pentru cei obișnuiți cu singurătatea, pentru cei disciplinați, pentru cei care se simt relaxați atunci când se urcă la volanul unui camion. Recomandarea mea este să urmezi cursurile unei școli cu vechime pe piață, care nu are foarte mulți elevi. Școlile cu foarte mulți elevi sunt renumite pentru lipsa de implicare a instructorilor din pricina lipsei de timp. 

Școala de Șoferi Dicu din București, Sector 6, este o astfel de școală de șoferi de mici dimensiuni, dar care activează pe piața serviciilor din România de aproape 30 de ani, și care are o promovabilitate la prima examinare pentru categoriile grele de peste 70%. Cred că putem cădea cu toții de acord asupra faptului că pe o piață a serviciilor atât de instabilă precum cea din România, vechimea este cea mai bună carte de vizită, vechimea este dovada supremă că avem de-a face cu un business clădit din pasiune, nu neapărat pentru a face munți de bani. Vechimea pe piață înseamnă respect față de client și dorința de a face performanță. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.