Home (P) 5 produse de care ai nevoie pentru a evita service-ul auto

5 produse de care ai nevoie pentru a evita service-ul auto

565
0
service-ul auto

Traim o perioada in care este bine sa pastram distanta fata de cei din jur. Acest lucru nu este posibil tot timpul, insa. Atunci cand se strica masina, spre exemplu, service-ul este singura solutie pe care o ai la indemana. Din fericire, exista variante prin care poti evita service-ul auto: ingrijirea masinii, folosirea unor aparate pentru redresarea bateriei sau pentru umflarea rotilor, folosirea unor solutii anti rugina sau protectia vehiculului cu o prelata pot reduce numarul de vizite la service auto.

Care sunt produsele de care ai nevoie pentru a evita service-ul auto?

Anumite accesorii, precum trusa medicala prim ajutor sau vesta de siguranta sunt obligatorii prin legislatie.

Accesoriile recomandate de RollFast.ro nu sunt obligatorii prin legislatie, insa pot fi cel putin la fel de utile in situatii extreme sau pe termen lung. Cei care doresc sa pastreze valoarea masinii cat mai mare, sa o stie mereu functionala in parcare si sa mearga la service doar pentru reviziile anuale trebuie sa aiba mereu la indemana urmatoarele 5 produse.

  1. Aspiratorul auto. Un aspirator auto puternic este unul dintre cele mai bune produse pentru ingrijirea masinii. Acesta poate elimina praful, acarienii si noroiul din interiorul vehiculului, asigurand un mediu curat si sanatos. Este important sa se opteze pentru un aspirator auto Goodyear, care are capacitate mare de absorbtie, dimensiuni compacte si o constructie robusta.
  2. Compresorul auto. Din cauza vremii si din cauza utilizarii intense, rotile pierd din presiune. O presiune mult prea mica in roti duce la pericole in timpul rulajului, la consum mai mare si la o uzura accentuata a anvelopelor. Un compresor auto este un aparat de dimensiuni reduse, care permite verificarea presiunii rotilor si echilibrarea acestora.
  3. Spray-urile Nigrin. Sunt solutii care se aplica pe micile zgarieturi sau lovituri ale masinii cu scopul de a se evita rugina. Rugina este unul dintre cele mai mari pericole pentru caroserie si poate duce la o pierdere considerabila a valorii masinii.
  4. Redresorul auto. Pentru cei care nu conduc zilnic, un redresor auto este extrem de important. Acesta ii da bateriei energie atunci cand din diverse cauze ajunge sa nu mai faca fata pornirilor. La fel ca si compresorul, redresorul este un aparat compact si destul de ieftin.
  5. Cricul. Un ultim accesoriu care trebuie sa fie mereu prezent in trusa unui sofer care iubeste sa faca multe lucruri de unul singur este cricul. Un cric performant permite ridicarea vehiculului si schimbarea rapida a rotilor sau chiar a diverselor alte piese.

Cu toate aceste accesorii in trusa de scule si cu respectarea unor reguli de baza, cum ar fi cea de completare lichid de parbriz sau schimbare frecventa a uleiului, masina va ramane functionala pe termen foarte lung si va putea fi vanduta la o valoare mare, chiar si dupa o exploatare intensa. Este adevarat ca toate acestea costa, insa costul este amortizat in timp iar compresorul, aspiratorul sau redresorul pot fi folosite pentru mai multe vehicule.

 

Previous articleȘcoala de Șoferi Categoria C – mai merită să te faci șofer profesionist în 2021
Next articleConcurența neloială – unul dintre motivele colapsului transportului românesc
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here