Acasă Editorial 4 motive pentru care trotinetele electrice ar trebui interzise în România

4 motive pentru care trotinetele electrice ar trebui interzise în România

1899
0
trotinetele electrice

Nu era suficient faptul că traficul în România era destul de aglomerat din cauza lipsei locurilor de parcare, iată că s-a dat și legea care permite circulația trotinetelor electrice pe carosabilă. Trotinetele electrice mai lipseau din trafic pe lângă bicicliști, bătrâni cu cărucioare de butelie trase după ei, căruțe și așa mai departe. 

Problema este că trotinetele electrice sunt folosite de cele mai multe ori de persoane care nu ar avea dreptul să o facă, conform legii, și nici în locurile specificate de lege nu prea le vedem. Din punctul meu de vedere în momentul în care apare în societate o anomalie care nu poate fi ținută sub control, aceasta trebuie efectiv interzisă. Nu ar fi fost prima țară din Uniunea Europeană care ar fi interzis trotinete electrice, acest lucru s-a mai întâmplat în Olanda în urmă cu ceva timp, după ce vreo cinci copii au murit călcați de mașini pe aceste trotinete. 

Evident, România nu este Olanda, România este în fruntea Europei din toate punctele de vedere iar Olanda este o țară de lumea a treia, care habar n-are pe ce se bazează când interzice un lucru. Eram ironic. Iată câteva motive pentru care eu consider că ar trebui interzise trotinetele electrice cu totul în România. 

4 motive pt care trotinetele electrice ar trebui interzise în România

  1. Sunt folosite de cine nu trebuie. De cele mai multe ori, vedem călare pe aceste vehicule electrice tot felul de copii, uneori chiar și 2-3 copii pe o singură trotinetă, cu vârste de maxim 9 sau 10 ani. În Codul Rutier actualizat scrie foarte clar cine poate să conducă trotinete electrice în România și cine nu. 
  2. Sunt folosite pe unde nu trebuie. Nu puțini au fost cei care s-au trezit efectiv cu o trotinetă condusă de un copil în fața mașinii. În cazul în care s-ar fi întâmplat un dezastru, șoferul cu pricina ar fi fost nenorocit pe viață pentru că așa este lege în România, împotriva cetățeanului care nu greșește cu nimic. Trotinete electrice nu au ce căuta pe mijlocul străzii, nu au ce căuta să fie conduse de niște copii care nu cunosc semnificația semnelor STOP sau Cedează Trecerea.
  3. Părinții nu sunt responsabili. Trăim într-o țară în care părinții sunt orice numai responsabil nu. Marea lor majoritate au făcut copii la beție sau din greșeală, copii de care evident acum nu le prea pasă. Nu ai cum să ai grijă de cineva care apare în viața ta din greșeală, nu pentru că ți-ai dorit. Mulți sunt părinții care pentru a scăpa de gura celui mic, îi cumpără toate prostiile din lume inclusiv trotinete electrice cu care să își rup gâtul pe șosele și să bage în pușcărie oameni nevinovați.
  4. Drumurile noastre nu sunt optimizate.  Nu sunt optimizate pentru mersul cu mașina care are roată de 20 de inch, ce să mai zicem de o firavă trotinetă care are roata cât un ou mai mare? Din moment ce nu există infrastructură care să asigure securitatea celor care folosesc trotinetele electrice, cum poți să le dai drumul pe șosele? Există orașe în România în care nici măcar piese de biciclete nu sunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.