Acasă Editorial Cât sunt taxele pe carburant în România? Cifre oficiale de la Weekly...

Cât sunt taxele pe carburant în România? Cifre oficiale de la Weekly Oil Bulletin

320
0

Prețul carburantului în România este unul de-a dreptul scandalos, aproape aliniat cu cel din țările Occidentale, fără ca cineva să țină cont și de salariile din România de 3-4 ori mai mici decât cele din Vest. Cu toate că salariile sunt cum sunt, se zvonește faptul că prețul carburantului la pompă conține undeva la jumătate taxe și accize. Cu alte cuvinte, statul din lăcomie, jupoaie jumătate din fiecare litru de benzină sau de motorină, de la niște oameni care oricum trăiesc foarte rău.

Ei bine, noroc cu Uniunea Europeană că e mai transparentă legată de acest subiect decât statul Român, prin prisma unui buletin în care se prezintă prețurile carburanților pe fiecare săptămână în parte, pe fiecare stat membru în parte. Aici, ce să vezi, se afișează prețul cu taxe, și fără taxe. Astfel, ne putem face o idee destul de clară despre cât % sunt taxele pe carburant în România.

Preț carburant CU TAXE

6,73 PENTRU BENZINĂ 

7,29 PENTRU MOTORINĂ 

Preț carburant FĂRĂ TAXE

Preț benzină 3,38

Preț motorină 4,49

Așadar, la un calcul simplu observăm că 6,73 – 3,38 = 3,35, ceea ce înseamnă 50% din prețul de la pompă ca fiind doar taxele.

La motorină avem 7,29 – 4,49 = 2,8, ceea ce înseamnă undeva șa 38-39% din prețul de la pompă ca fiind doar taxe și accize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.