Bugetarii, sau „noua burghezie” au fost mereu niște privilegiați mereu nemulțumiți. Întrebați voi orice bugetar plin de salarii babane, sporuri peste sporuri, tichete de masă, tichete de vacanță și minivacanțe dacă este mulțumit de locul de muncă, și o să observați cum începe un bocet strategic prin care omul dă de înțeles că acolo unde lucrează el, este Iadul pe Pământ. Ei bine, noi cunoaștem realitatea acestor tăietori de frunze la câini așa că am făcut o listă cu salariile acestora de prin diverse primării de prin țară. După cum știm, Primăriile au nevoie de șoferi, de ce nimeni nu știe mai exact, probabil sunt posturi special create pentru X sau pentru Y, rude de-ale primarilor sau vice primarilor.
Sectorul 1 – București
Un șofer la Primăria Sector 1 București, câștigă la final de lună undeva la 5500-5600 RON, la nivelul lunii martie 2023. La acești bani se adaugă sporurile, tichetele de masă, tichetele de vacanță, multe alte beneficii la care sectorul privat doar visează, căci așa e când deții un sac cu bani care nu-ți aparține, bagi mâna în el oricât, doar nu sunt ai tăi, nu ai muncit tu pentru ei, plus că nu te ceartă nimeni dacă-ți dai salarii nesimțite de unul singur…
Primăria Timișoara
La Timișoara, se pare că-i mai sărăcie decât la București, cu toate acestea un șofer poate ajunge să câștige 4031 RON, iar pentru nivelul muncii prestate este mai mult decât normal. Din punctul meu de vedere, toți bugetarii ar merita să fie plătiți SUB salariul minim pe economie, pentru că nu produc niciun ban, ei doar cheltuie. Din moment ce oamenii care produc banii în România au minimul pe economie, cum poate să aibă un bugetar care nu produce nimic mai mult? Cam atât câștigă un șofer la privat oameni buni, ce părere aveți? Sau voi nu aveți pile să intrați la bugetari?
Primăria Cluj-Napoca
La Cluj se pare că revine prosperitatea, un șofer cu oarecare vechime câștigă între 5415 RON și 5665 RON, plus sporuri, tichete de masă, tichete de vacanță de care să se bucure în interminabilele minivacanțe ce-au ajuns să ne exaspereze pe noi, cei din mediul privat, care avem nevoie de zile lucrătoare ca să facem rost de bani, căci la noi nu merge zicala bugetară „timpul trece leafa merge”, noi dacă nu muncim, nu avem, nu ne pică nimic din cer…