Acasă Colțul camionagiilor Introducerea datelor manuale după o perioadă mai îndelungată de repaus

Introducerea datelor manuale după o perioadă mai îndelungată de repaus

452
0

Introducerea datelor manuale în tahograful digital reprezintă o operațiune OBLIGATORIE pe care fiecare șofer profesionist trebuie să o efectueze în momentul în care revine la camion, după o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Există două cazuri concrete, două exemple care explică întru totul nevoia introducerii datelor manuale, avem în primul rând șoferii care ajung seară de seară acasă iar a doua zi trebuie să introducă datele manuale pentru perioada cât au lipsit de la camion, și există bineînțeles șoferii care fac comunitate și care revin la camion după o săptămână sau două de repaus.

Introducerea datelor manuale este o operațiune care necesită atenție sporită, întrucât lipsa efectuării operațiunii duce la sancțiuni contravenționale peste tot în Europa. Organele de control trebuie să știe ce anume a făcut șoferul cât a lipsit de la camion, iar dacă datele manuale nu sunt introduse, va exista o perioadă de timp discutabilă, care poate da de înțeles organelor de control faptul că șoferul nu s-a odihnit. Așadar, discutăm despre o operațiune care dacă lipsește, aduce după sine amenzi costisitoare.

Din păcate, introducerea datelor manuale nu este ceva care se învață la școala de șoferi, sau la cursurile de atestate profesionale. În România încă se învață primitiva diagramă și tahograful analogic, așa că singura soluție pentru cei care doresc să învețe să introducă corect aceste date rămâne internetul. Există clipuri pe YouTube fix pe această temă, unul dintre cele mai populare și corecte vine de la Daniel Cimpoeru, motiv pentru care l-am atașat și noi acestui articol, sperând că va ajuta măcar începătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.