Acasă Colțul camionagiilor Cine este mai important într-o firmă? Patronul sau angajații?

Cine este mai important într-o firmă? Patronul sau angajații?

277
0

Din moment ce au început să apară pe OLX tot mai multe anunțuri de vânzare companii de transport, motivul fiind lipsa forței de muncă, vin și eu cu întrebarea de mai sus? Cine este mai important într-o firmă? Patronul sau angajații? Sincer nu cred că patronii or să înțeleagă vreodată faptul că fără angajați nu vor ajunge nicăieri. Încă mai există din păcate acel tip de mentalitate antreprenorială, conform căreia, patronii au impresia că salvează pe cineva de la foame oferindu-i un loc de muncă, sau ceva de genul. În 2023 nu mai funcționează o asemenea mentalitate învechită și cei care nu se pot schimba, nu au altă soluție decât să pună lacătul pe poartă, apoi anunț pe OLX.

Din punct de vedere al relației angajat-angajator, ar trebui să existe un echilibru perfect. Angajatorul ar trebui să respecte angajatul, iar angajatul ar trebui să respecte angajatorul. Atât timp cât angajatorul se consideră trimisul lui Dumnezeu pe pământ, care prin faptul că oferă un loc de muncă salvează oamenii de la moarte, drept pentru care angajații ar trebui să-i pupe pantofii, lucrurile nu au cum să funcționeze. Patronii trebuie să înțeleagă faptul că s-au dus vremurile când scoteau cheile de la camion pe fereastră și se adunau la poartă 10 potențiali angajați.

Astăzi, angajații, șoferii, își doresc mai mult ca oricând liniște, respect, un salariu decent care să corespundă cu nivelul de muncă depus. Nu este nimic greșit, nu este nimic exagerat. Mulți șoferi au găsit aceste lucruri din păcate la angajatorii străini, după ce și-au făcut bagajele, și-au luat familiile și au emigrat DEFINITIV spre țări precum Germania, Franța, Olanda, Marea Britanie, etc. Totuși, cred că se poate și la noi în România, cu condiția ca patronii să înceteze să se mai considere Dumnezei pe pământ, doar pentru că sunt puși în postura de a oferi locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.